В.о. завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Кучер Маргарита Миколаївна
Кандидат економічних наук, доцент
Кучер Маргарита Миколаївна
Кандидат економічних наук, доцент
Стаж педагогічної роботи у вищих навчальних закладах та наукових установах освіти ІІІ – ІV рівнів акредитації – 29 років.
Автор понад 100 публікацій наукового та навчально-методичного характеру.
Викладає дисципліни економічного та управлінського спрямування («Організація бізнесу», «Організація готельного господарства», «Менеджмент (менеджмент, менеджмент в готельному та ресторанному бізнесі)», «Теорія організації», «Управління змінами» тощо).
Бере участь у підготовці науково-педагогічних кадрів. Виступала керівником науково-дослідної роботи. Виступає членом редакційної колегії наукового журналу. Здійснює наукове консультування підприємств, установ та організацій.
Положення про кафедру
План роботи кафедри на 2021-2022 н.р.
План роботи кафедри на 2021-2022 н.р.
Готельно-ресторанна справа буклет
Формування softskills у здобувачів вищої освіти
Освітнє середовище та матеріальні ресурси УМСФ
Формування softskills у здобувачів вищої освіти
Освітнє середовище та матеріальні ресурси УМСФ

Кафедра є випусковою. Готує фахівців за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньо-професійною програмою «Туризм» спеціальності 242 «Туризм» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
Стейкголдерами освітнього процесу та потенційними роботодавцями є підприємства готельного бізнесу, підприємства ресторанного бізнесу, підприємства туристичного бізнесу (туристичні компанії, туристичні агенства, туристичні оператори), державні структури та відомства, установи; приватні структури, які здійснюють діяльність у сфері обслуговування тощо:
- Управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської обласної ради
- Молодіжний центр міжнародного партнерства, позашкільної та неформальної освіти «Освіторіум» Дніпропетровської обласної ради
- Комунальне підприємство «Агенство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради
- готельно-ресторанний комплекс «OstrovRiverClub»
- торгівельно розважальний комплекс «Lavina Mall»
- концерт-хол«Бубамара (Bubamara)»
- салон харчового обладнанняТОВ «Контакт»
- ресторан «Барон Разгуляефф»
- ресторан «Дача»
- ресторанно-садовий комплекс «Сакура»
- екологічно чиста ферма «SokolovoFoodForest»
- музей-садиба Микити Коржа
- готель «Reikartz»Дніпро
- мережа піцерій «Mamamia»
- ТОВ «Респект»
- ТОВ «Гарнастрава»
- ТОВ «Олді Тревел»
- ТОВ «Тревел Деск»
- ТОВ «Туристична компанія «Анекс Тур»
- ТОВ «Золоті подорожі»
- ТОВ агенція «АйТревел»
- ТОВ «Аккорд-Тур»
- ТзОВ Туристича агенція «Клуб мандрівників»
- Туристична агенція «Good Mood Travel»
- Туристична агенція «Октябрина»
- Агенство авторських турів «RouteUp»
- Туристична агенція Select Travel
- Туристична агенція «На канікули»
- ТОВ туристична фірма«Синбад»
- ТОВ «ОверіяСолюшенс»
- Громадська організація «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро»
- Громадська організація «Дивна Україна» тощо.
Кафедра готує фахівців для роботи на посадах:
Бакалаври з готельно-ресторанної справи можуть працевлаштовуватися на підприємствах будь-якої організаційно-правової форми (державні, муніципальні, комерційні, некомерційні) та займати посади, виконуючи професійні роботи у відповідності з національним Класифікатором професій (ДК 003:2010 зі змінами):
- Організатор туристичної і готельної діяльності (3414);
- Фахівець з готельного обслуговування (3414);
- Фахівець із конференц-сервісу (3414);
- Фахівець із організації дозвілля (3414);
- Фахівець із спеціалізованого обслуговування (3414);
- Помічники керівників (3436);
При наявності професійного досвіду випускники-бакалаври мають право займати посади, виконуючи наступні професійні роботи з національного Класифікатора професій (ДК 003:2010 зізмінами, Розділ 2. Професіонали, Розділ 1.):
Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи (2482):
- Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.) (2482.2);
- Фахівець із готельної справи (2482.2);
- Фахівець із ресторанної справи (2482.2).
Бакалаври з туризму можуть займатися приватною екскурсійною, анімаційною, інструкторською, турагентською та сервісною практикою; супровідним та сервісним забезпеченням гостей приватних та державних корпорацій і установ, у т. ч. міжнародних; аналітичною, консультаційною та сервісною діяльністю у: відділах та департаментах туризму органів державної і регіональної влади; громадських організаціях туристичної спрямованості; в туристичних агентствах, туроператорах, закладах готельного та ресторанного бізнесу.
Випускники можуть працювати на первинних посадах за професіями, визначеними Національним класифікатором України «Класифікатор професій ДК 003:2010»:
- Організатор туристичної і готельної діяльності (3414);
- Фахівець з туристичного обслуговування (3414);
- Фахівець із туристичної безпеки (3414);
- Фахівець із конференц-сервісу (3414);
- Фахівець із організації дозвілля (3414);
- Фахівець із спеціалізованого обслуговування (3414);
- Екскурсовод (3414);
- Організатор подорожей (екскурсій) (3414);
- Фахівець з розвитку сільського туризму (3414);
- Інспектор з туризму(3439).
Сторінка кафедри у мережі Facebook
Контакти: м. Дніпро, вул. В. Вернадського, 2/4 каб. № 143; тел. (097)261-82-96, (050) 021-04-05
E-mail: umsf.tourism.grs@gmail.com
E-mail: umsf.tourism.grs@gmail.com
Освітня діяльність
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.
Наукова діяльність
Колектив кафедри
Відповідність Ліцензійним умовам провадження освітньої діяльності
Організаційні документи
Результати опитувань
Міжнародна діяльність
Сертифікати науково-педагогічних працівників
Сертифікати здобувачів вищої освіти
Випускники кафедри
Співпраця зі стейкголдерами
Центр розвитку туризму та гостинності
Навчальна лабораторія туризму та готельно-ресторанної справи
Проведення занять здобувачам вищої освіти на базі роботодавців
Громадське обговорення ОПП, пропозиції та відгуки
Наші партнери


ПЕРСПЕКТИВИ ГОТЕЛЬНОЇ ІНДУСТРІЇ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ
Здобувачі вищої освіти спеціальностей «Туризм» (освітньо-професійна програма «Туризм») та «Готельно-ресторанна справа» (освітньо-професійна програма «Готельно-ресторанна справа») зустрілись з відомим...

КРЕАТИВНІСТЬ В РЕКЛАМІ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ВІД ФАХОВИХ ПРАКТИКІВ
Розвиток соціально-економічних процесів, інтернет-технологій вимагає швидкої реакції освіти та впровадження не лише нових знань, а й передових надбань бізнесу в освітній процес. Маючи за мету привнест...
УКРАЇНСЬКЕ КРАЄЗНАВСТВО НА СЛУЖБІ ТУРИСТИЧНОМУ БІЗНЕСУ: ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ТА МЕДІЙНИЙ АСПЕКТИ. ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ
17 травня 2022 року відбулась цікава і змістовна зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей «Туризм», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Журналістика» з відомим ...
ПРОДАЖІ ЗІ 100% КОНВЕРСІЄЮ
16 травня 2022 року відбулась зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей «Міжнародні економічні відносини», «Туризм», «Готельно-ресторанна справа» та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації т...
СЛОВАЧЧИНА ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ГРОМАДЯН В УМОВАХ ВІЙНИ
13 травня 2022 року відбулась зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей «Туризм», «Готельно-ресторанна справа» та «Міжнародні економічні відносини», а також викладачів, із власницею туристичної а...

ПЕРШОЧЕРГОВІ КРОКИ ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ЕФЕКТИВНОЇ МИТНОЇ СЛУЖБИ
Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Туризм» та освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи долучили...

ФОРМУВАННЯ МЕНЮ У ЗАКЛАДАХ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ
04 травня 2022 року в рамках дисциплін «Організація ресторанного господарства», «Організація готельного господарства» здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» ...

АВТОБУСНІ ТУРИ, ЯК ЗАКОХАТИ ТУРИСТА І ВСЕ ВСТИГНУТИ
27 квітня 2022 р. відбулась онлайн-зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа», а також викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи зі...

РОЛЬ ТА МІСЦЕ ТУРИЗМУ ПІД ЧАС КОНФЛІКТІВ ТА ВОЄН
Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» були присутніми на надзвичайно важливому для ма...

Дискусійна платформа «Робота гіда у військовий час: практичні поради написання тексту екскурсовода»
На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Університету митної справи та фінансів відбулась дискусійна платформа на тему «Робота гіда у військовий час: практичні поради написання тексту екскурс...
КРАЇНОЗНАВЧА ХАРАКТЕРИСТИКА ГРУЗІЇ, ГРЕЦІЇ ТА ТУРЕЧЧИНИ
Здобувачі вищої освіти спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітньо-професійна програма Країнознавство), «Туризм» (освітньо-професійна програма Туризм) ...

Інноваційні трансформації ресторанного бізнесу в сучасних умовах
18.04.2022 р. відбувся телеміст на тему «Інноваційні трансформації ресторанного бізнесу в сучасних умовах» в режимі онлайн. Захід організовано для здобувачів 241 спеціальності «Готельно-ресторанна спр...
Стейкхолдер Сергій Загоровський про СММ, особистий бренд в соцмережах і практичні кейси для здобувачів освіти спеціальностей 241 та 242
На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи розпочався цикл зустрічей із стейкхолдерами в рамках навчальних дисциплін. Велику зацікавленість викликали у здобувачів освіти кафедри гостьові лекції...

МИСТЕЦТВО КОРЕЙСЬКОЇ КУХНІ В УМСФ
12 січня 2022 року здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Філологія» та освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» зустрілися з нашим корейським партнером професором Чой...

ПРОДОВЖУЄМО КУЛІНАРНІ МАЙСТЕР-КЛАСИ ВІД ПОСТІЙНИХ ПАРТНЕРІВ АСОЦІАЦІЇ U.C.M. – ITALY «СЕРЕДЗЕМНОМОРСЬКИЙ СОЮЗ ШЕФ-КУХАРІВ – ITALY» В УНІВЕРСИТЕТІ МИТНОЇ СПРАВИ ТА ФІНАНСІВ
Італія подарувала світу безліч неймовірно смачних та різноманітних страв. Мільйони людей починають день з чашки кави еспресо, готують на обід спагеті, замовляють піцу. Для самих італійців їжа – це свя...

ЧЕРГОВИЙ КУЛІНАРНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ПАОЛО БРЕШІА ТА ЙОГО КОМАНДИ В УМСФ
Особливий акцент навчання студентів Університету митної справи та фінансів, що здобувають вищу освіту за освітньо-професійними програмами 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм», – занурення ...