В.о. завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Кучер Маргарита Миколаївна
Кандидат економічних наук, доцент
Кучер Маргарита Миколаївна
Кандидат економічних наук, доцент
Стаж педагогічної роботи у вищих навчальних закладах та наукових установах освіти ІІІ – ІV рівнів акредитації – 29 років.
Автор понад 100 публікацій наукового та навчально-методичного характеру.
Викладає дисципліни економічного та управлінського спрямування («Організація бізнесу», «Організація готельного господарства», «Менеджмент (менеджмент, менеджмент в готельному та ресторанному бізнесі)», «Теорія організації», «Управління змінами» тощо).
Бере участь у підготовці науково-педагогічних кадрів. Виступала керівником науково-дослідної роботи. Виступає членом редакційної колегії наукового журналу. Здійснює наукове консультування підприємств, установ та організацій.
Положення про кафедру
План роботи кафедри
План роботи кафедри
Готельно-ресторанна справа буклет
Формування softskills у здобувачів вищої освіти
Освітнє середовище та матеріальні ресурси УМСФ
Формування softskills у здобувачів вищої освіти
Освітнє середовище та матеріальні ресурси УМСФ

Кафедра є випусковою. Готує фахівців за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньо-професійною програмою «Туризм» спеціальності 242 «Туризм» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
Стейкголдерами освітнього процесу та потенційними роботодавцями є підприємства готельного бізнесу, підприємства ресторанного бізнесу, підприємства туристичного бізнесу (туристичні компанії, туристичні агенства, туристичні оператори), державні структури та відомства, установи; приватні структури, які здійснюють діяльність у сфері обслуговування тощо:
- Управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської обласної ради
- Молодіжний центр міжнародного партнерства, позашкільної та неформальної освіти «Освіторіум» Дніпропетровської обласної ради
- Комунальне підприємство «Агенство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради
- готельно-ресторанний комплекс «OstrovRiverClub»
- торгівельно розважальний комплекс «Lavina Mall»
- концерт-хол«Бубамара (Bubamara)»
- салон харчового обладнанняТОВ «Контакт»
- ресторан «Барон Разгуляефф»
- ресторан «Дача»
- ресторанно-садовий комплекс «Сакура»
- екологічно чиста ферма «SokolovoFoodForest»
- музей-садиба Микити Коржа
- готель «Reikartz»Дніпро
- мережа піцерій «Mamamia»
- ТОВ «Респект»
- ТОВ «Гарнастрава»
- ТОВ «Олді Тревел»
- ТОВ «Тревел Деск»
- ТОВ «Туристична компанія «Анекс Тур»
- ТОВ «Золоті подорожі»
- ТОВ агенція «АйТревел»
- ТОВ «Аккорд-Тур»
- ТзОВ Туристича агенція «Клуб мандрівників»
- Туристична агенція «Good Mood Travel»
- Туристична агенція «Октябрина»
- Агенство авторських турів «RouteUp»
- Туристична агенція Select Travel
- Туристична агенція «На канікули»
- ТОВ туристична фірма«Синбад»
- ТОВ «ОверіяСолюшенс»
- Громадська організація «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро»
- Громадська організація «Дивна Україна» тощо.
Кафедра готує фахівців для роботи на посадах:
Бакалаври з готельно-ресторанної справи можуть працевлаштовуватися на підприємствах будь-якої організаційно-правової форми (державні, муніципальні, комерційні, некомерційні) та займати посади, виконуючи професійні роботи у відповідності з національним Класифікатором професій (ДК 003:2010 зі змінами):
- Організатор туристичної і готельної діяльності (3414);
- Фахівець з готельного обслуговування (3414);
- Фахівець із конференц-сервісу (3414);
- Фахівець із організації дозвілля (3414);
- Фахівець із спеціалізованого обслуговування (3414);
- Помічники керівників (3436);
При наявності професійного досвіду випускники-бакалаври мають право займати посади, виконуючи наступні професійні роботи з національного Класифікатора професій (ДК 003:2010 зізмінами, Розділ 2. Професіонали, Розділ 1.):
Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи (2482):
- Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.) (2482.2);
- Фахівець із готельної справи (2482.2);
- Фахівець із ресторанної справи (2482.2).
Бакалаври з туризму можуть займатися приватною екскурсійною, анімаційною, інструкторською, турагентською та сервісною практикою; супровідним та сервісним забезпеченням гостей приватних та державних корпорацій і установ, у т. ч. міжнародних; аналітичною, консультаційною та сервісною діяльністю у: відділах та департаментах туризму органів державної і регіональної влади; громадських організаціях туристичної спрямованості; в туристичних агентствах, туроператорах, закладах готельного та ресторанного бізнесу.
Випускники можуть працювати на первинних посадах за професіями, визначеними Національним класифікатором України «Класифікатор професій ДК 003:2010»:
- Організатор туристичної і готельної діяльності (3414);
- Фахівець з туристичного обслуговування (3414);
- Фахівець із туристичної безпеки (3414);
- Фахівець із конференц-сервісу (3414);
- Фахівець із організації дозвілля (3414);
- Фахівець із спеціалізованого обслуговування (3414);
- Екскурсовод (3414);
- Організатор подорожей (екскурсій) (3414);
- Фахівець з розвитку сільського туризму (3414);
- Інспектор з туризму(3439).
Сторінка кафедри у мережі Facebook
Контакти: м. Дніпро, вул. В. Вернадського, 2/4 каб. № 143; тел. (097)261-82-96, (050) 021-04-05
E-mail: umsf.tourism.grs@gmail.com
E-mail: umsf.tourism.grs@gmail.com
Освітня діяльність
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.
Наукова діяльність
Колектив кафедри
Відповідність Ліцензійним умовам провадження освітньої діяльності
Регламент роботи та графік консультацій, відкритих занять, кураторських годин та взаємовідвідувань.
Результати опитувань
Міжнародна діяльність
Сертифікати науково-педагогічних працівників
Сертифікати здобувачів вищої освіти
Випускники кафедри
Співпраця зі стейкголдерами
Центр розвитку туризму та гостинності
Навчальна лабораторія туризму та готельно-ресторанної справи
Проведення занять здобувачам вищої освіти на базі роботодавців
Громадське обговорення ОПП, пропозиції та відгуки
Наші партнери

Новини кафедри

ПРОДОВЖУЄМО AКТИВНО РОЗВИВAТИ СТУДЕНТСЬКУ НAУКУ
У 2022 році відбувaлись плaнові зaсідaння студентських нaукових гуртків кaфедри туризму тa готельно-ресторaнної спрaви: «Гостинність в туризмі», «Сучасні тенденції та перспективи розвитку готельно-ре...

ПОСИЛЮЄМО НAВИЧКИ МAЙБУТНІХ ФAХІВЦІВ З ТУРИЗМУ
Здобувачі вищої освіти Університету митної справи та фінансів спеціальності 242 «Туризм» у супроводі викладачів профільної кафедри долучились до зaходів:
1) відвідали ексклюзивну екскурсію оригінальн...

УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ У КУЛІНАРНІЙ ВИСТАВЦІ-ПРЕЗЕНТАЦІЇ
Здобувачі вищої освіти Університету митної справи та фінансів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прийняли учaсть у кулінарній виставці-презентації, присвяченій ІХ Благодійному фестивалю «С...

ВІДВІДУВАННЯ КОМПЛЕКСУ ЗАМІСЬКОГО ВІДПОЧИНКУ
З метою удосконалення підготовки при вивченні фахових дисциплін здобувачі вищої освіти Університету митної справи та фінансів 1 курсу спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» у ...

ПРОДОВЖУЄМО ВІДВІДУВAННЯ ЗAХОДІВ У СФЕРІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРAВИ
Здобувачі вищої освіти Університету митної справи та фінансів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у супроводі викладачів профільної кафедри долучились до зaходів у сфері готельно-ресторанно...

ПУБЛІЧНА ТА КУЛЬТУРНА ДИПЛОМАТІЯ
11 листопада 2022 року здобувачі вищої освіти спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітньо-професійна програма «Країнознавство»), «Готельно-ресторанна ...

СТРАТЕГІЯ ЗАПУСКУ РЕКЛАМИ У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ
07 листопада 2022 року відбулася онлайн-зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Готельно-ресторанна справа», «Журналістика»...

РЕКЛАМНИЙ БІЗНЕС В УМОВАХ ВІЙНИ
9 листопада студенти спеціальностей «Журналістика», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Готельно-ресторанна справа» Університету митної справи та фінансів взяли участ...

РЕСТОРАНИ У ЧАС ВІЙНИ
08 листопада 2022 року керуючий партнер компанії Restetika Андрій Магалецький проводив зустріч із Крутим Шефом Олексієм Повторейко – власником ресторанів НАЖИВО та Віце-Президентом Асоціації Шеф-Кухар...

ВІДВІДУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ В ДНІПРОВСЬКОМУ РЕГІОНІ
Здобувачі вищої освіти 1 курсу Університету митної справи та фінансів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм», у супроводі двох викладачів, з метою набуття фахових навичок у на...

ДІЛОВА ФАХОВА ЕКСКУРСІЯ ДО ЕКОЛОГІЧНОЇ ФЕРМИ SOKOLOVO FOOD FOREST
З метою набуття практичного досвіду за фахом для студентів 1 курсу Університету митної справи та фінансів, що навчаються за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» (групи ГРС-22-1 та ГРС-22-2),...

ЗА ПРАКТИЧНИМ ДОСВІДОМ ДО ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «OSTROV RIVER CLUB»
У рамках набуття практичного досвіду за фахом та вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності з основами наукових досліджень та академічної доброчесності» студенти 1 курсу Університету митної справи та...

РОБОТА ГОТЕЛЮ ПІД ЧАС ВІЙНИ
Відбулась зустріч здобувачів вищої освіти ОПП Готельно-ресторанна справа із керівником відділу бронювання RibasHolel Аліною Радченко та керуючою готелю Helios by Ribas Мартою Дорох на тему: «Робота го...

УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ У КОНФЕРЕНЦІЇ
04 листопада 2022 р. в Університеті митної справи та фінансів відбулась Міжнародна науково-практична конференція «ЕКОНОМІКО-ПРАВОВІ ТА УПРАВЛІНСЬКО-ТЕХНОЛОГІЧНІ ВИМІРИ СЬОГОДЕННЯ: МОЛОДІЖНИЙ ПОГЛЯД».У...

ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС: ВЧОРА, СЬОГОДНІ, ЗАВТРА
3 листопада 2022 року для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми "Готельно-ресторанна справа" УМСФ і, перш за все першокурсників у межах вивчення курсу "Вступ до спеціальності з основам...

ДІЯЛЬНІСТЬ ЗМІ В УМОВАХ ВІЙНИ: ОСНОВИ ТА НАПРЯМКИ РОБОТИ В УКРАЇНІ
3 листопада студенти спеціальностей «Журналістика», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Готельно-ресторанна справа» Університету митної справи та фінансів взяли участ...

УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ «КАРʼЄРА У ГОТЕЛЬНОМУ І ТУРИСТИЧНОМУ БІЗНЕСІ : СЕКРЕТИ УСПІХУ»
Здобувачі вищої освіти спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» Університету митної справи та фінансів приймали участь у тренінгу «Карʼєра у готельному і туристичному бізнесі: с...
.jpg)
МАЙСТЕР-КЛАС ІЗ ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ
Для першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» проведено майстер-клас на тему «Технологія виготовлення імбирного печива та його художне оформлення». Викладач Майко О.В. презентувала...

ЗУСТРІЧ ІЗ КЕРІВНИКАМИ RІВАS HOTELS
21 жовтня 2022 р. у прямому ефірі відбулася зустріч здобувачів вищої освіти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа», із керівницями готелю Ribas Hotels – Аліною ...

ПЕРСПЕКТИВИ ГОТЕЛЬНОЇ ІНДУСТРІЇ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ
Здобувачі вищої освіти спеціальностей «Туризм» (освітньо-професійна програма «Туризм») та «Готельно-ресторанна справа» (освітньо-професійна програма «Готельно-ресторанна справа») зустрілись з відомим...

КРЕАТИВНІСТЬ В РЕКЛАМІ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ВІД ФАХОВИХ ПРАКТИКІВ
Розвиток соціально-економічних процесів, інтернет-технологій вимагає швидкої реакції освіти та впровадження не лише нових знань, а й передових надбань бізнесу в освітній процес. Маючи за мету привнест...

УКРАЇНСЬКЕ КРАЄЗНАВСТВО НА СЛУЖБІ ТУРИСТИЧНОМУ БІЗНЕСУ: ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ТА МЕДІЙНИЙ АСПЕКТИ. ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ
17 травня 2022 року відбулась цікава і змістовна зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей «Туризм», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Журналістика» з відомим ...

ПРОДАЖІ ЗІ 100% КОНВЕРСІЄЮ
16 травня 2022 року відбулась зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей «Міжнародні економічні відносини», «Туризм», «Готельно-ресторанна справа» та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації т...

СЛОВАЧЧИНА ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ГРОМАДЯН В УМОВАХ ВІЙНИ
13 травня 2022 року відбулась зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей «Туризм», «Готельно-ресторанна справа» та «Міжнародні економічні відносини», а також викладачів, із власницею туристичної а...

ПЕРШОЧЕРГОВІ КРОКИ ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ЕФЕКТИВНОЇ МИТНОЇ СЛУЖБИ
Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Туризм» та освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи долучили...

ФОРМУВАННЯ МЕНЮ У ЗАКЛАДАХ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ
04 травня 2022 року в рамках дисциплін «Організація ресторанного господарства», «Організація готельного господарства» здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» ...

АВТОБУСНІ ТУРИ, ЯК ЗАКОХАТИ ТУРИСТА І ВСЕ ВСТИГНУТИ
27 квітня 2022 р. відбулась онлайн-зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа», а також викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи зі...

РОЛЬ ТА МІСЦЕ ТУРИЗМУ ПІД ЧАС КОНФЛІКТІВ ТА ВОЄН
Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» були присутніми на надзвичайно важливому для ма...

РОБОТА ГІДА У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ НАПИСАННЯ ТЕКСТУ ЕКСКУРСОВОДА
На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Університету митної справи та фінансів відбулась дискусійна платформа на тему «Робота гіда у військовий час: практичні поради написання тексту екскурс...

КРАЇНОЗНАВЧА ХАРАКТЕРИСТИКА ГРУЗІЇ, ГРЕЦІЇ ТА ТУРЕЧЧИНИ
Здобувачі вищої освіти спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітньо-професійна програма Країнознавство), «Туризм» (освітньо-професійна програма Туризм) ...

Інноваційні трансформації ресторанного бізнесу в сучасних умовах
18.04.2022 р. відбувся телеміст на тему «Інноваційні трансформації ресторанного бізнесу в сучасних умовах» в режимі онлайн. Захід організовано для здобувачів 241 спеціальності «Готельно-ресторанна спр...

ОСОБЛИВОСТІ ВЕДЕННЯ БІЗНЕСУ У СФЕРІ ГОСТИННОСТІ, СММ ТА ОСОБИСТИЙ БРЕНД В СОЦМЕРЕЖАХ
На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи розпочався цикл зустрічей із стейкхолдерами в рамках навчальних дисциплін. Велику зацікавленість викликали у здобувачів освіти кафедри гостьові лекції...

МИСТЕЦТВО КОРЕЙСЬКОЇ КУХНІ В УМСФ
12 січня 2022 року здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Філологія» та освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» зустрілися з нашим корейським партнером професором Чой...

ПРОДОВЖУЄМО КУЛІНАРНІ МАЙСТЕР-КЛАСИ ВІД ПОСТІЙНИХ ПАРТНЕРІВ АСОЦІАЦІЇ U.C.M. – ITALY «СЕРЕДЗЕМНОМОРСЬКИЙ СОЮЗ ШЕФ-КУХАРІВ – ITALY» В УНІВЕРСИТЕТІ МИТНОЇ СПРАВИ ТА ФІНАНСІВ
Італія подарувала світу безліч неймовірно смачних та різноманітних страв. Мільйони людей починають день з чашки кави еспресо, готують на обід спагеті, замовляють піцу. Для самих італійців їжа – це свя...

ЧЕРГОВИЙ КУЛІНАРНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ПАОЛО БРЕШІА ТА ЙОГО КОМАНДИ В УМСФ
Особливий акцент навчання студентів Університету митної справи та фінансів, що здобувають вищу освіту за освітньо-професійними програмами 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм», – занурення ...