Зустріч із стейкголдером – начальником технологічного відділу мережі піцерій «Mamamia!» Сабіровим Олександром Володимировичем

24.03.2023 відбулась онлайн-зустріч для здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» із стейкголдером – начальником технологічного відділу мережі піцерій «Mamamia!» Сабіровим Олександром Володимировичем.

Тема зустрічі «Управління безпечністю та якістю харчових продуктів».

Олександр Володимирович розповів про основні категорії ризиків для безпеки харчових продуктів: біологічні, фізичні, хімічні, алергенні та навів рекомендації, як мінімізувати вплив цих загроз на підприємствах ресторанного господарства. Також здобувачі дізналися про основні норми зберігання харчових продуктів, заготовок, напівфабрикатів та види контролю на підприємствах ресторанного господарства – вхідний, операційний, приймальний. Система контролю якості в ресторані також включає перевірку санітарних норм. Одне з перших питань, з якими стикається власник закладів, — оформлення дозволів від ХАССР.

Олександр Володимирович проаналізував систему HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) — міжнародні норми зниження ризику небезпечності харчових продуктів та розповів, яким чином вона повинна правильно впроваджуватись та функціонувати.

Здобувачі  спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» отримали знання з управління якістю, а також дізналися про основні елементи системи управління безпечністю харчових продуктів.

Здобувачі показали свою активність на зустрічі та задавали питання!

Дякуємо за цікаву та інформаційно корисну зустріч!