Навчальна лабораторія туризму та готельно-ресторанної справи

Навчальна лабораторія туризму та готельно-ресторанної справи (далі –  навчальна лабораторія) призначена для проведення практичних та лабораторних занять, тренінгів, майстер-класів з готельно-ресторанної справи та туризму.

Основною метою діяльності навчальної лабораторії є: здобуття здобувачами вищої освіти ОПП «Готельно-ресторанна справа», ОПП «Туризм» практичних навичок.

Навчальна лабораторія була створена у відповідь на виклики сьогодення, пов’язані з підготовкою фахівців з готельно-ресторанної справи та фахівців з туризму.

Основним завданням діяльності навчальної лабораторії є забезпечення умов для надання якісних освітніх послуг здобувачам вищої освіти ОПП «Готельно-ресторанна справа», ОПП «Туризм».

Матеріально-технічна база навчальної лабораторії включає приміщення, облаштовані для проведення практичних та лабораторних занять, тренінгів, майстер-класів з готельно-ресторанної справи та туризму.

На базі навчальної лабораторії здійснюється: супровід практичних та лабораторних занять і виконання курсових та кваліфікаційних робіт; супровід засідань постійно діючих студентських наукових гуртків кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу тощо.

СЕКТОР ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ

У навчальній лабораторії обладнано відповідні приміщення, до складу яких входять:

  • учбові готельні номери, зона рецепції (підсектор готельної справи, зокрема організації готельного обслуговування, устаткування закладів готельного господарства);
  • навчальне кафе-бар (підсектор ресторанної справи, зокрема технології продукції ресторанного господарства, організації ресторанного обслуговування, барної справи, устаткування закладів ресторанного господарства тощо);
  • учбовий малий банкетний зал (підсектор ресторанної справи, зокрема сервісної діяльності та етикету);
  • приміщення устаткування закладів готельного-ресторанного господарства;
  • кабінет товарознавства та харчової хімії тощо.

ГОТЕЛЬНА СПРАВА

РЕСТОРАННА СПРАВА

ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ХАРЧОВА ХІМІЯ

СЕКТОР ТУРИЗМУ
 
У навчальній лабораторії обладнано одне з приміщень, яке являє собою інсталяцію офісу туристичного агентства, де здобувачі вищої освіти, під час практичних занять, тренінгів, майстер-класів можуть відпрацьовувати професійні навички, так звані «hard skills», наприклад, моделювати ситуацію надання консультацій відвідувачам щодо обрання ними виду та маршруту туристичної подорожі залежно від класу обслуговування, виду відпочинку та характеру розміщення, як за кордоном, так і на теренах України і Дніпропетровської області, як для співгромадян, так і для іноземних гостей. Особливу увагу приділено набуттю навичок з консультування потенційних туристів щодо правил перетину митного кордону України та інших держав. Для цього використовуються представлені в навчальні лабораторії настінні карти – туристична карта України та карта «Культура народів світу», а також друкована та інша сувенірна туристична продукція. У даному приміщенні навчальної лабораторії наявні буклети, каталоги, навчальна література професійної тематики. Також інсталяція офісу туристичного агентства оснащена CRM-системою All Inclusive, яка дозволяє здобувачам вищої освіти опанувати сучасні технології управління взаємодією з клієнтами, автоматизації бронювання турів та аналізу туристичних ринків тощо. Дане приміщення навчальної лабораторії оснащено двома портативними стерео-мікрофонами-гучномовцями Takstar, за допомогою яких здобувачам вищої освіти можна відпрацьовувати професійні навички роботи гідів-екскурсоводів з туристами та гостями, як під час практичних занять, так і під час проходження навчальної практики.


Приміщення
 навчальної лабораторії належним чином обладнані необхідними інформативними носіями, мультимедійними проєкторами, комп’ютерною технікою, каталогами, меблями, засобами протипожежного захисту та гігієни, обладнанням для навчання тощо.

 

Приміщення та обладнання навчальної лабораторії використовуються під час підготовки фахівців при викладанні ряду освітніх компонентів (обов'язкових та вибіркових дисциплін), а також під час проведення навчальних практик для здобувачів вищої освіти.