У навчальному кафе-барі Університету митної справи та фінансів проведено коктейльний майстер-клас для здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа», мета якого полягала в ознайомленні здобувачів з особливостями роботи закладів ресторанного господарства типу бар, набуття професійних знань та умінь щодо обслуговування споживачів стравами і напоями, оволодіння технологією приготування напоїв в барах та закусок до них. Захід проводила бармен ресторану «ДАЧА на лівому» Софія Сулейменова.
Майстер-клас розпочався з інформування присутніх про норми й правила санітарії та гігієни, вимоги техніки безпеки та підготовки здобувачів вищої освіти до участі у технологічних процесах приготування напоїв та відповідних їм закусок. Бармен Софія ознайомила учасників майстер-класу з барними інструментами та інвентарем, розповіла про склад інгредієнтів, смакове поєднання продуктів у коктейльних напоях, пояснила та продемонструвала технологічні прийоми їх приготування і оформлення, відзначила відмінності у попиті на найбільш відомі коктейлі у світі в Україні та деяких зарубіжних країнах.
Здобувачі уважно слухали майстра, з цікавістю ставили питання про види напоїв, особливості підготовки робочого місця бармена та використання обладнання у технологічних процесах, про сучасні умови роботи на ринку ресторанних послуг та ін. На наступному етапі практичного заходу здобувачі під керівництвом майстра-консультанта відпрацьовували технологію приготування коктейлів і проводили їх дегустацію.
За результатами участі у майстер-класі здобувачі вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» отримали предметні знання про методи та прийоми роботи у барі та ресторані, ознайомилися з технологією надання барних послуг, опанували технологічні операції з виготовлення та оформлення коктейлів.
Ми щиро вдячні Софії Сулейменовій за корисну інформацію та внесок у професійну підготовку майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи.