06 листопада 2024 року для здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форми навчання у рамках дисципліни «Харчова хімія та нутриціологія» відбулась зустріч з експертом-практиком Холодовою Ольгою Юріївною, кандидатом технічних наук, атестованим судовим експертом з правом проведення експертиз за експертною спеціальністю 12.1 «Визначення вартості машин, обладнання, сировини та споживчих товарів». На зустрічі також були присутні науково-педагогічні працівники кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу доцент Вишнікіна Олена Вікторівна та професор Юдіна Олена Іванівна.
Спікером було акцентовано увагу на актуальних питаннях щодо визначення властивостей нутрієнтів та особливостей їх впливу на харчову цінність продуктів, також зазначено закономірності взаємозв’язку хімічних компонентів сировини, фізико-хімічних та технологічних властивостей харчової продукції у поєднанні з їх дією на організм споживачів. Експерт підкреслила взаємозв’язок харчової хімії та нутриціології з дисциплінами «Товарознавство», «Технологія продукції ресторанного господарства», «Організація ресторанного господарства» та ін., які є важливими для фахівців з готельно-ресторанної справи.
Під час зустрічі відбулась жвава дискусія з питань визначення безпечності та якості харчових продуктів і методів їх контролю. Здобувачі виявляли зацікавлення щодо впливу складових сировини, напівфабрикатів, готової продукції на стан здоров’я та життєдіяльність людини.
Зустріч була змістовою, цікавою та корисною.
Щиро дякуємо Ользі Юріївні за приділений здобувачам вищої освіти час і плідну співпрацю з кафедрою міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу!