У навчальному кафе-барі Університету митної справи та фінансів відбувся кулінарний майстер-клас «Болгарська кухня: борошняні вироби» від власника ресторану «Sunny» Максима Садового. Захід проводився за участю професора кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу Олени Юдіної. У межах заходу здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» дізналися про особливості приготування традиційного болгарського листкового пирога – баніца, який випікається з бездріжджового тіста з різними начинками. Відомо, що у щоденниках численних мандрівників та дипломатичних листах минулих століть неодноразово зустрічалися захоплені відгуки про цю випічку. Цей популярний в Болгарії кулінарний виріб набув широкого поширення у багатьох країнах світу, зокрема в Україні.
Максим Садовий – експерт з багаторічним досвідом роботи шеф-кухарем, ознайомив здобувачів вищої освіти з особливостями та технологією приготування баніци, розповів про різні види начинки цього кулінарного продукту, поділився секретами авторських підходів до їх комбінування. Під час гастрономічної сесії Максим Садовий пояснював тонкощі технологічних операцій та контролював їх виконання здобувачами вищої освіти.
Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» брали активну участь у приготуванні страви, освоюючи майстерність на практиці. Також Максим Садовий розповів про принципи роботи професійної кавомашини, продемонстрував технологію приготування кави за допомогою даної техніки та ознайомив присутніх із способами заварювання кави по-болгарськи.
Участь у майстер-класі надала можливість здобувачам вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» ознайомитись із традиціями болгарської кухні, освоїти технологію приготування популярної страви з тіста, набути спеціальних знань та практичних навичок у сфері ресторанної справи.
