28 листопада 2024 р. продовжився цикл практикоорієнтованих заходів для здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» УМСФ за участю досвідчених фахівців-практиків зі сфери ресторанного бізнесу, під час яких студенти набувають справжніх професійних навичок та компетентностей. На цей раз майстер-клас проводився у приміщенні навчальної лабораторії туризму та готельно-ресторанної справи нашого університету шеф-кухарем ресторану «Артист» Джорджем Янічем, що має сербське походження. Також на заході були присутні: управляючий кафе «Express Food» Олександр Цаплін; директор з персоналу групи трьох висококласних ресторанів міста Дніпра – «Артист», «Репортер» та «Coast», Олена Гура; науково-педагогічні працівники профільної кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу Олена Юдіна, Олена Вишнікіна, Єлизавета Сайгак і Костянтин Горб.
Під час заходу шановним шеф-кухарем із застосуванням спеціального кухонного обладнання було проведено майстер-клас із приготування трьох різних національних страв, з подальшим сервіруванням та дегустуванням: ліниві вареники (українська кухня), вітело тонато (італійська кухня), чевапчичі (балканська кухня).
Усі присутні студенти брали активну участь у приготуванні та сервіруванні кожної із зазначених страв, проявляли зацікавленість, а також частково і творчу фантазію, опановуючи кулінарну майстерність. Заняття завершилось підсумковою професійною бесідою з тематики кулінарної творчості та приготування і подачі страв високої кухні.
Ми щиро вдячні усім фахівцям, що були присутні на практичному заході, головним чином шеф-кухарю Джорджу Янічу, за приділений час та увагу, за високопрофесійний та корисний для здобувачів вищої освіти майстер-клас, та виражаємо надію на продовження плідної співпраці.