ВІДВІДУВАННЯ МАЙБУТНІМИ ГОТЕЛЬЄРАМИ ТА РЕСТОРАТОРАМИ БАГАТОПРОФІЛЬНОГО СЕРВІСНОГО ПІДПРИЄМСТВА ПРЕМІУМ-КЛАСУ

7 листопада 2024 р. відбулась важлива виробничо-ознайомча екскурсія здобувачів вищої освіти 1 курсу УМСФ спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у супроводі двох викладачів профільної кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу до делікатес-маркету преміум-класу Le Silpo міста Дніпра, у складі якого працює респектабельний ресторан Le Grill, з основною залою та функціональними «підзонами» – кав’ярня, піцерія, суші-бар тощо. Екскурсію провела керівник закладу Le Silpo у Дніпрі Яна Тютюнник. Під час екскурсії студенти наочно ознайомились із усім асортиментом продовольчих і непродовольчих товарів та організацією їх продажу, у тому числі й готових страв, а також із обладнанням, що використовується у торговельному та ресторанному обслуговуванні. Окремі готові продукти усі наші відвідувачі змогли скуштувати та оцінити на смак під час дегустації, завчасно й завбачливо організованої і підготовленої компанією у якості компліменту як елементу гостинності. Також в режимі «відкритого вікна» вдалося проспостерігати процес приготування піци у піцерії ресторану Le Grill.

Під час просування за маршрутом торговими залами та ділянками ресторану в процесі нетривалих дискусій з’ясовувались окремі технологічні та організаційні питання щодо якості обслуговування, студенти проявляли активність та зацікавленість.

Наприкінці заходу відбулась зустріч та розмова з представниками кадрового підрозділу компанії Сільпо – менеджерами з персоналу мережі магазинів Сільпо: у Дніпрі та Запоріжжі Оленою Баздиревою, у Дніпрі та місті Самар (колишньому Новомосковську) Наталією Огарко. Під час цієї бесіди жваво та активно обговорювались варіанти можливого практичного стажування та роботи студентів за спеціальністю для набуття перших професійних навичок у компанії Сільпо без відриву від процесу навчання.

В цілому отримані безпосередньо на підприємстві нові знання здобувачів важливі для поглиблення опанування як поточних фахових дисциплін «Харчова хімія та нутриціологія» і «Вступ до спеціальності з основами наукових досліджень та академічної доброчесності», так і тих, що вивчатимуться у наступних семестрах, головним чином «Товарознавство», «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» тощо.

Ми щиро вдячні керівництву та колективу делікатес-маркету Le Silpo за приділену увагу та час, за надзвичайно теплий прийом, за змістовну й результативну екскурсію та бесіду, за пригощання смаколиками, та висловлюємо велике сподівання на поглиблення співпраці.