РОЛЬ ТА МІСЦЕ ТУРИЗМУ ПІД ЧАС КОНФЛІКТІВ ТА ВОЄН

Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» були присутніми на надзвичайно важливому для майбутнього України міжнародному вебінарі «Роль та місце туризму під час конфліктів та воєн».

Експертами туристичної індустрії з України, Великобританії, США, Австралії, Канади, Бельгії та Австрії, серед яких – колишній Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації Талеб Рифаї, Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів, відомий журналіст арабського походження Азіз Абу Сара, провідні фахівці світових туристичних закладів вищої освіти, відомих у світі туристичних компаній тощо, було виголошено доповіді з подальшим обговоренням відродження і становлення туристичної галузі після воєнних дій.

Було проаналізовано досвід післявоєнного відновлення туризму та гостинності у Чорногорії, Хорватії, на Кіпрі, у Єгипті, Ізраїлі, Колумбії, Північній Ірландії, Японії та Південній Кореї.

Україна зараз привертає увагу світу в усіх сферах життя, включно туристичною. Даний вебінар підкреслив корисність такої уваги до нашої Батьківщини. Крім іншого, обговорювались питання, як після перемоги зробити Україну успішним туристичним напрямком. Започатковано ініціативу #TourismForceForPeace, розпочато збір підписів за петицію «Російське вторгнення в Україну: зробити туризм силою миру – заклик від академіків і студентів з туризму та гостинності».

Для наших здобувачів вищої освіти та викладачів цей вебінар став ґрунтовним підтвердженням затребуваності професії у майбутньому.