Проведення кулінарного конкурсу–практикуму у навчальному кафе-барі для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа»

На базі підсектору навчальної лабораторії «Кафе-бар» Університету митної справи та фінансів було проведено кулінарний конкурс-практикум для здобувачів вищої освіти 1 та 2 курсів освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». Мета заходу полягала у відпрацюванні та отриманні нових навичок у технології приготування та подачі страв і напоїв, сервірування столу.

На першому етапі конкурсу здійснювався вибір страв з урахуванням наданих продуктів, складання технологічних карт, розрахунок витрат сировини на задану кількість продукції. Другий етап конкурсу включав приготування страв за розробленою технологією, третій – оформлення та подачу страв, сервірування столу.

Здобувачі вищої освіти під керівництвом інженера-технолога Олени Майко виготовляли салат капрезе, канапки, курячий шашлик, печериці фаршировані курячим м'ясом, десерт з драглеутворюючими речовинами. Перша команда готувала молочно-шоколадний десерт «Шоколадна фантазія», друга команда – фруктовий десерт «Смак літа».

Виконання конкурсних завдань оцінювалося журі у складі професора Олени Юдіної, доцента Олени Вишнікіної, викладача (інженера-технолога) Олени Майко за такими критеріями: дотримання технології приготування страв; смакові якості (склад та поєднання інгредієнтів); оформлення страв, правильність відпуску та новизна подачі; фуд-дизайн; практичність сервірування; дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил, правил техніки безпеки.

Всі учасники конкурсу брали активну участь у виконанні конкурсних завдань, демонстрували креативні підходи в області фуд-дизайну.

Участь у конкурсі-практикумі сприяла закріпленню та поглибленню професійних знань та умінь здобувачів вищої освіти освітньо-професіної програми «Готельно-ресторанна справа», придбанню нових знань та практичних навичок з технології приготування страв, формуванню естетичних підходів до їх оформлення та подачі.