Зустріч студентів спеціальності "Журналістика" з головою Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергієм Томіленком

Зустріч студентів спеціальності "Журналістика" з головою Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергієм Томіленком відбулася в Університеті митної справи та фінансів. 

Розмова йшла про ті важливі напрями діяльності, якими Спілка опікується протягом останнього року. Це й допомога працівникам медіа, що мусили виїжджати з тимчасово окупованих територій чи працюють у прифронтових районах, залучення допомоги від зарубіжних партнерів на захисне спорядження, техніка для редакцій, консолідація професійної спільноти для інформаційного спротиву загарбникам. Студенти мали низку запитань до гостя, зокрема щодо етичних аспектів журналістської діяльності, спеціалізації журналістів, інших складових роботи медіа, підтримки творчих ініціатив студентів-журналістів УМСФ. 

Попри насичену програму візиту до Університету митної справи та фінансів  голові Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергію Томіленку вдалося принаймні побіжно ознайомитися зі специфікою, історією, основними напрямами діяльності університету. Ректор УМСФ Дмитро Бочаров та голова Вченої ради, перший проректор УМСФ Віктор Ченцов розповіли Сергію Томіленку про університет, провели коротку екскурсію навчальним корпусом, виставкою монет і банкнот світу та музеєм митної справи. "Журналісти - важливі!" Такий запис зробив Сергій Томіленко пером митника ХІХ століття у музеї митної справи УМСФ.

Сергій Томіленко подякував колективу кафедри журналістики університету, студентам за активну участь у просвітницьких заходах Спілки та запросив і надалі долучатися до тренінгів, творчих зустрічей, які проводяться. Для Лабораторії конвергентних медіа кафедри він передав планшет, отриманий у рамках допомоги від норвезьких журналістів. У зустрічі також взяв участь голова обласної організації НСЖУ Олексій Ковальчук. Далі відбувся майстер-клас з мережевої журналістики, який провели Юлія Коношук, керівник департаменту аудіовізуального контенту НСЖУ, та Андрій Павловський, консультант з комунікацій НСЖУ. Заняття у зв'язку з повітряною тривогою проходило в університетському укритті, проте це не завадило цікавому спілкуванню з фахівцями.