УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «КРАЇНОЗНАВСТВО» У КОМУНІКАТИВНИХ ЗАХОДАХ

izobrazhenie_viber_2020-10-19_20-37-26

19 жовтня 2020 р. здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Країнознавство» (Проскуріна Ксенія, Ковальчук Марина, Рапопорт Валерія, Гілевська Анастасія) під керівництвом доцента кафедри міжнародних економічних відносин, регіональних студій та туризму Шуляка С.В., взяли участь у роботі семінару «Сучасне місто – рушійна сила державної наркополітики». Семінар проводився в рамках Міжнародного Антинаркотичного Конгресу «Дніпро 2020», що проходив  15-20 жовтня 2020 р. за ініціативи низки громадських організацій м. Дніпро та мав на меті налагодження активної міжнародної співпраці між інститутами громадянського суспільства, органами місцевого самоврядування, державної влади та ЗМІ для обміну досвідом i поширення yспішних практик у сфері профілактики наркозалежності та формування здорового способу життя.

Під час семінару обговорювалася низка актуальних для держави та міста аспектів державної політики у сфері профілактики наркозалежності, зокрема: світові тренди у формуванні наркополітики, проблема легалізації легких наркотиків, асоціація міста Дніпро з ЕСАD (European Cities Against Drugs), покращення іміджу міста Дніпро в Україні та європейській спільноті. Здобувачі вищої освіти мали можливість поспілкуватися з зазначеної проблематики з представниками МВС та МОЗ України, органів місцевого самоврядування, активістами громадських організацій, лікарями, а також з авторитетними закордонними фахівцями та громадськими діячами. У роботі семінару взяли участь президент Фонду «За Європу без наркотиків» Р. Галіберт, Ген. Секретар Європейської Асоціації міст проти наркотиків (ЕСАD) Е. Лейонмарк.

Свої враження та отриманий досвід спілкування з представниками української та європейської спільноти учасники семінару планують обговорити зі своїми колегами на одному з засідань наукового гуртка кафедри «Актуальні питання міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій».