КРАЇНОЗНАВСТВО : ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ТА ДОСВІД РОБОТОДАВЦЯ

12

Кафедрою міжнародних економічних відносин, регіональних студій та туризму в рамках дисципліни «Країнознавство» була організована зустріч здобувачів вищої освіти спеціальностей 292 «Міжнародні економічні відносини» та 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітня програма «Країнознавство») зі стейкхолдером Антоніною Баранник, яка є ліцензованим екскурсоводом по містах Італії (Флоренція, Піза, Вольтерра і прекрасна Долина К’янті).

Антоніна Баранник захоплюючи доповіла про Італію, особливо про Тоскану, де вона мешкає і займається своєю улюбленою справою вже багато років. У цікавій доповіді переплелися історія і сучасність: слухачі пригадали династію Медичі, особливості епохи Ренесансу з її провідними Майстрами (Мікеланджело Буонарроті, Сандро Ботічеллі, Леонардо да Вінчі), побачили провідні пам’ятки історії та культури того часу, від яких і сьогодні в захваті весь світ. Більше уваги було приділено саме Тоскані, батьківщині італійського Відродження та м. Флоренція: ми занурилися у світ музеїв, архітектурних шедеврів, карнавалів.

Спікер розповіла про особливості італійського менталітету та місцеві діалекти, конкуренцію міст у архітектурних стилях, проведенні свят та фестивалів, місцеві вина та вишукану кухню.

Здобувачі вищої освіти дізнались багато корисної інформації щодо ліцензування діяльності приватних гідів на території Італії, про вплив ситуації з COVID-19 на італійський туризм та поступове відновлення галузі після карантину.

Наприкінці заняття лектор надала вичерпні відповіді на поставлені питання здобувачів вищої освіти спеціальностей 292 «Міжнародні економічні відносини» та 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»:

1) про роботу гіда в умовах карантину;

2) про організацію індивідуальних та групових екскурсій;

3) про переваги замовних турів для дорослих та дітей й використання послуг гідів.

Спікер також навела приклади пам'яток і туристичних місць, які слід в першу чергу відвідати в Італії.

Дякуємо за таку цікаву зустріч та сподіваємось на подальше співробітництво!