ЕКОНОМІСТИ-МІЖНАРОДНИКИ ВИВЧАЮТЬ З РОБОТОДАВЦЯМИ ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ФУНКЦІОНУВАННЯ КОРПОРАЦІЙ

izobrazhenie_viber_2020-06-10_11-56-02

Здобувачі вищої освіти за спеціальністю 292 Міжнародні економічні відносини зустрілись з роботодавцем, засновником ТОВ «Бізнес-група Співдружність» Сердюковим Костянтином Георгійовичем.

Тематика зустрічі була присвячена сучасним корпораціям, їх сутності та змістовним характеристикам, формам та особливостям функціонування корпорацій в міжнародному бізнесі. Дана лекція була проведена у рамках обов’язкової компоненти «Міжнародний бізнес та транснаціональні корпорації» циклу професійної підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 292 Міжнародні економічні відносини.

Лектор розкрив сутність поняття «корпорація», три основні «кити» корпорації та переваги корпоративної форми капіталу. Окрема частина лекції була присвячена питанням розвитку транснаціонального бізнесу.

Також спікер зупинився на процесах інтернаціоналізації капіталу як на істинному, справжньому джерелі економічної глобалізації. Лектор дослідив етапи становлення вітчизняного фондового ринку, причини його стагнації та звернув увагу на необхідність вжиття заходів для формування організованого ринку та його інтеграції в світовий фондовий ринок.

Лектором було наведено багато прикладів різних аспектів функціонування корпорацій на ринку.

Дякуємо Костянтину Георгійовичу за проведену зустріч та сподіваємось на подальше співробітництво.