ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ НА БАЗІ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Здобувачам вищої освіти освітньо-професійної програми «Країнознавство» спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії було проведено практичне заняття на базі Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) в управлінні зовнішньоекономічної діяльності. Заступник начальника відділу міжнародного співробітництва та виставкової діяльності управління зовнішньоекономічної діяльності Глушко Вікторія Олегівна, головний спеціаліст відділу міжнародного співробітництва та виставкової діяльності Садовой Максим Володимирович та спеціаліст відділу міжнародного співробітництва та виставкової діяльності Старостенко Аліна Василівна вичерпно та конструктивно розповіли про можливості реалізації на території нашої області державної політики у сфері зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності.

Вікторія Олегівна детально розповіла про географічні й змістовні напрями роботи ОДА в рамках міжнародного співробітництва, а саме розвиток міжнародного співробітництва Дніпропетровщини у галузі економіки, екологічної безпеки, охорони здоров’я, науки, освіти, культури, туризму, фізкультури і спорту та інших сфер суспільного життя.

Аліна Василівна більш докладно розповіла про особливості організації зустрічей з іноземними делегаціями та протокольні тонкощі.

Максим Володимирович зупинився на особливостях функціонування в межах нашої області різних організацій та установ, які активно приймають участь у розвитку міжнародних відносин регіону та його популяризації за межами України.

В свою чергу, здобувачі вищої освіти активно ставили питання співробітникам ОДА. Вони були зацікавлені специфікою функціонування та напрямами роботи відділу міжнародного співробітництва та виставкової діяльності. Також, здобувачів освіти цікавили деталі співпраці ОДА з різними міжнародними організаціями та деякими країнами зокрема.

Тож майбутні міжнародники мали змогу отримати цінну професійну інформацію від досвідчених фахівців в напрямку міжнародних відносин та співробітництва.

Дякуємо співробітникам відділу міжнародного співробітництва та виставкової діяльності Управління зовнішньоекономічної діяльності Дніпропетровської ОДА за проведене заняття!