Доненко Валерій Вікторович

Доктор юридичних наук, професор

Освіта: (1991, Київська вища школа МВС СРСР, юрист, правознавство) 

Науковий ступінь: доктор юридичних наук.

Вчене звання: професор.

Дисципліни, що викладає: «Провадження окремих категорій справ про адміністративні правопорушення» та «Методологія наукових досліджень».

Сфера наукових інтересів: адміністративне право, адміністративна відповідальність, безпека дорожнього руху

Є членом двох спеціалізованих рад із захисту дисертаційних робіт

Брав участь у міжнародних проектах в рамках реалізації Координатором проектів ОБСЄ в Україні  зі створення інтерактивної кімнати проекту  з реагування на запобігання домашньому насильству. Брав участь в робочих групах МВС України з питань реформування відомчої освіти та вдосконалення діяльності підрозділів громадської безпеки та безпеки дорожнього руху

Має понад 7 учнів, які успішно захистили дисертації на здобуття наукового ступеня  кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право та процес; фінансове право; інформаційне право. 

Має відомчі державні нагороди (медаль «За сумлінну службу», «За відзнаку у службі» 1 та 2 ступеня, «Кращий працівник МВС України», «За сумлінну службу» та інші), неодноразово нагороджувався почесними грамотами Міністра внутрішніх справ,  Голів Дніпропетровської обласної ради, обласної державної адміністрації, міського голови, керівників Головного управління юстиції у Дніпропетровській області та ГУМВС України в Дніпропетровській області. 

Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС, полковнік міліції у відставці

Наукові та навчально-методичні публікації