“Чорноморський регіон після ключових виборів 2024 року”: асистентка кафедри журналістики Ірина Авраменко взяла участь у міжнародній конференції в Румунії

Асистентка кафедри журналістики УМСФ Ірина Авраменко взяла участь у міжнародній конференції «Чорноморський регіон після ключових виборів 2024 року». Науковці з України, Румунії, Молдови, Туреччини, Грузії та Білорусі зібралися в Констанці (Румунія) для обговорення питань безпеки Чорноморського регіону.

Під час зустрічі розглядали шляхи поглиблення співпраці між сусідніми державами у протистоянні російській агресії. Особливу увагу приділяли координації дій у контексті нещодавніх виборів у США та Республіці Молдова, а також розробці спільних стратегій протидії російській пропаганді, яка все активніше поширюється в регіоні.

Ірина Авраменко представила колегам дослідження Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Деконструктори правди», присвячене аналізу російських медіа, що маскуються під опозиційні.

View the embedded image gallery online at:
http://umsf.dp.ua/blog?start=462#sigProIde479f0680c
 

Стипендіальна програма для журналістів у Німеччині!

BETD – це провідний міжнародний форум, присвячений трансформації енергетичного сектору, який щорічно відбувається у Берліні. У 2025 році захід відбудеться 18-19 березня та збере ключових експертів, політиків, представників бізнесу та громадянського суспільства для обговорення глобального енергетичного переходу.

?Де? Берлін, Німеччина

?Коли? 18 - 19 березня

?Фінансування:

- участь є безкоштовною;

- організатори покривають витрати на поїздку до Берліна, включаючи проживання.

?Вимоги:

- до участі запрошують зацікавлених і вмотивованих журналістів.

Подати заявку: https://shorturl.at/I7zlq

?Дедлайн: 24 листопада

Деталі: https://fellows.energydialogue.berlin/

Студенти-спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» обговорили проблеми використання штучного інтелекту на гостьовій лекції

Студенти-міжнародники відвідали гостьову лекцію-дискусію Олени Даниліної – кандидатки філологічних наук, доцентки, письменниці, доцентки кафедри міжнародної журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка. Тема лекції «Штучний інтелект: використати не можна ігнорувати» викликала значний інтерес серед слухачів, адже під час зустрічі було розглянуто процеси, які безпосередньо впливають та визначають майбутнє кожного з нас та суспільства в цілому.

Пані Даниліна охопила ключові аспекти, що стосуються понять та можливостей штучного інтелекту (ШІ). Особливу увагу було приділено обговоренню того, як використання ШІ може слугувати на благо суспільства – зокрема, сприяти ефективнішій організації процесів, удосконаленню медицини, освіти та інших сфер. Разом з тим, Олена Даниліна наголосила на потенційних загрозах, що пов’язані з поширенням технологій ШІ, серед яких – ризики для приватності, безпеки і людської автономії.

Важливе місце в обговоренні зайняли етичні аспекти використання штучного інтелекту, зокрема питання, що стосуються прав людини, відповідальності розробників і користувачів ШІ, а також необхідності забезпечення прозорості у прийнятті рішень на основі ШІ. Підсумовуючи, пані Даниліна наголосила на важливості управління та регулювання використання ШІ, що допоможе уникнути зловживань і спрямувати розвиток технологій у конструктивне русло.

Лекція відбувалася в інтерактивному форматі та викликала жвавий інтерес студентів, які ставили питання та ділилися власними думками щодо впровадження ШІ в різні сфери життя. Такий захід став чудовою нагодою для студентів поглибити свої знання та задуматися над важливістю усвідомленого використання новітніх технологій у сучасному світі.

View the embedded image gallery online at:
http://umsf.dp.ua/blog?start=462#sigProIdb0899aeed5

ВІДВІДУВАННЯ МАЙБУТНІМИ ГОТЕЛЬЄРАМИ ТА РЕСТОРАТОРАМИ БАГАТОПРОФІЛЬНОГО СЕРВІСНОГО ПІДПРИЄМСТВА ПРЕМІУМ-КЛАСУ

7 листопада 2024 р. відбулась важлива виробничо-ознайомча екскурсія здобувачів вищої освіти 1 курсу УМСФ спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у супроводі двох викладачів профільної кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу до делікатес-маркету преміум-класу Le Silpo міста Дніпра, у складі якого працює респектабельний ресторан Le Grill, з основною залою та функціональними «підзонами» – кав’ярня, піцерія, суші-бар тощо. Екскурсію провела керівник закладу Le Silpo у Дніпрі Яна Тютюнник. Під час екскурсії студенти наочно ознайомились із усім асортиментом продовольчих і непродовольчих товарів та організацією їх продажу, у тому числі й готових страв, а також із обладнанням, що використовується у торговельному та ресторанному обслуговуванні. Окремі готові продукти усі наші відвідувачі змогли скуштувати та оцінити на смак під час дегустації, завчасно й завбачливо організованої і підготовленої компанією у якості компліменту як елементу гостинності. Також в режимі «відкритого вікна» вдалося проспостерігати процес приготування піци у піцерії ресторану Le Grill.

Під час просування за маршрутом торговими залами та ділянками ресторану в процесі нетривалих дискусій з’ясовувались окремі технологічні та організаційні питання щодо якості обслуговування, студенти проявляли активність та зацікавленість.

Наприкінці заходу відбулась зустріч та розмова з представниками кадрового підрозділу компанії Сільпо – менеджерами з персоналу мережі магазинів Сільпо: у Дніпрі та Запоріжжі Оленою Баздиревою, у Дніпрі та місті Самар (колишньому Новомосковську) Наталією Огарко. Під час цієї бесіди жваво та активно обговорювались варіанти можливого практичного стажування та роботи студентів за спеціальністю для набуття перших професійних навичок у компанії Сільпо без відриву від процесу навчання.

В цілому отримані безпосередньо на підприємстві нові знання здобувачів важливі для поглиблення опанування як поточних фахових дисциплін «Харчова хімія та нутриціологія» і «Вступ до спеціальності з основами наукових досліджень та академічної доброчесності», так і тих, що вивчатимуться у наступних семестрах, головним чином «Товарознавство», «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» тощо.

Ми щиро вдячні керівництву та колективу делікатес-маркету Le Silpo за приділену увагу та час, за надзвичайно теплий прийом, за змістовну й результативну екскурсію та бесіду, за пригощання смаколиками, та висловлюємо велике сподівання на поглиблення співпраці.

View the embedded image gallery online at:
http://umsf.dp.ua/blog?start=462#sigProIdebc2fac835

ЗУСТРІЧ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» З ФАХІВЦЯМИ РЕСТОРАНІВ ВИСОКОЇ КУХНІ

07 листопада 2024 р. в ресторані «Coast» відбулася зустріч здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Університету митної справи та фінансів з фахівцями комплексу ресторанів м. Дніпро, до якого входять ресторани високої кухні «Coast», «Репортер», «Артист». За рейтинговою оцінкою американського веб-сайту «TripAdvisor» ці заклади посідають 2-ге, 3-те та 9-те місце, відповідно, з 515 підприємств такого типу, розташованих у м. Дніпро. Крім того, зазначені ресторани мають в 11, 4 та 2 рази більше відгуків споживачів, ніж ресторан, що знаходиться на 1-му місці. Такі показники свідчать про наявність передового досвіду та високого рівня професіоналізму у команди фахівців цих закладів, їх лідерство на ринку послуг харчування.

У межах зустрічі представники адміністрації комплексу ресторанів – керуючий менеджер Тетяна Коваленко, директор з персоналу Олена Гура та менеджер з персоналу Денис Щербина розповіли про концепцію, місію, мету, основні та додаткові послуги закладів, ознайомили з їх основними цінностями, які полягають у любові до своєї справи, свідомості, професіоналізмі й саморозвитку співробітників. Спікери наголосили на важливості та необхідності забезпечення безпеки і швидкого обслуговування гостей, стабільної якості продукції та послуг, пояснили сутність методів вирішення цих завдань.

Директор з персоналу Олена Гура провела екскурсію по ресторану «Coast», ознайомила з особливостями складу, структури та матеріально-технічного оснащення приміщень підприємства. У заході також приймали участь науково-педагогічні працівники кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу професор Олена Юдіна та доцент Зоя Бойко.

Здобувачі вищої освіти жваво задавали питання про стандарти роботи закладів, вимоги до обслуговуючого персоналу, умови стажування й працевлаштування та ін.

Під час зустрічі здобувачі дізналися про принципи й методи, що забезпечують високий рівень якості обслуговування, отримали професійні знання та поради щодо організації ефективних комунікаційних зв’язків, формування корпоративної культури у ресторанних закладах. Це сприяло набуттю здобувачами необхідних компетентностей з ресторанної справи.

Щиро дякуємо пані Тетяні, пані Олені та пану Денису за змістовну, корисну інформацію, цікаве спілкування! Ми дуже вдячні всьому колективу ресторану «Coast» за гостинність, привітний прийом і дружню атмосферу! Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

View the embedded image gallery online at:
http://umsf.dp.ua/blog?start=462#sigProIde649f63c99

ЗУСТРІЧ ЕКСПЕРТА-ПРАКТИКА ЗІ ЗДОБУВАЧАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

06 листопада 2024 року для здобувачів вищої освіти спеціальності                         «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форми навчання у рамках дисципліни «Харчова хімія та нутриціологія» відбулась зустріч з експертом-практиком Холодовою Ольгою Юріївною, кандидатом технічних наук, атестованим судовим експертом з правом проведення експертиз за експертною спеціальністю 12.1 «Визначення вартості машин, обладнання, сировини та споживчих товарів». На зустрічі також були присутні науково-педагогічні працівники кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу доцент Вишнікіна Олена Вікторівна та професор Юдіна Олена Іванівна.

Спікером було акцентовано увагу на актуальних питаннях щодо визначення властивостей нутрієнтів та особливостей їх впливу на харчову цінність продуктів, також зазначено закономірності взаємозв’язку хімічних компонентів сировини, фізико-хімічних та технологічних властивостей харчової продукції у поєднанні з їх дією на організм споживачів. Експерт підкреслила взаємозв’язок харчової хімії та нутриціології з дисциплінами «Товарознавство», «Технологія продукції ресторанного господарства», «Організація ресторанного господарства» та ін., які є важливими для фахівців з готельно-ресторанної справи.

Під час зустрічі відбулась жвава дискусія з питань визначення безпечності та якості харчових продуктів і методів їх контролю. Здобувачі виявляли зацікавлення щодо впливу складових сировини, напівфабрикатів, готової продукції на стан здоров’я та життєдіяльність людини.

Зустріч була змістовою, цікавою та корисною.

Щиро дякуємо Ользі Юріївні за приділений здобувачам вищої освіти час і плідну співпрацю з кафедрою міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу!

View the embedded image gallery online at:
http://umsf.dp.ua/blog?start=462#sigProId4dd7e201c4

АДРЕСА УНІВЕРСИТЕТУ

49000, м.Дніпро,
вул. Володимира Вернадського 2/4
 
Соціальні мережі УМСФ:
 
Музей УМСФ:
Instagram: customs_museum
 
Приймальна комісія:
(066) 356-91-63 (для пільгових категорій)
Email:
 
Приймальня ректора: 
 
Телефон довіри уповноваженої особи по боротьбі з корупцією:
 
 

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ОПЛАТИ:

Рахунок –
UA858201720313281001201089328
ДКСУ м. Київ
ЄДРПОУ 39568620
оплата за навчання на контрактній основі, за навчання на  військовій кафедрі, курси довузівської підготовки, факультативи
 
Рахунок –
UA868201720313251001202089328
ДКСУ м. Київ 
ЄДРПОУ 39568620
оплата за гуртожиток