Відкриття Центру життєстійкості та психологічної підтримки УМСФ: Новий крок у розвитку психосоціальної допомоги під час війни!

8 жовтня 2024 року, напередодні всесвітнього Дня ментального здоров’я, відбулось урочисте відкриття Центру життєстійкості та психологічної підтримки Університету митної справи та фінансів (далі – Центр). Цей Центр буде спрямовувати свою діяльність на підвищення професійного рівня практичних психологів та студентів відповідного профілю підготовки.

На необхідності розвитку системи психологічної допомоги постійно наголошує перша леді нашої держави Олена Зеленська. Вона пропонує розвивати Центри життєстійкості в кожній територіальній громад, де фахівці надаватимуть психосоціальну підтримку мешканцям відповідних територій.

Основними завданнями Центру в УМСФ є сприяння у підготовці фахівців, що зможуть допомогти у подоланні психологічних проблем – депресивних станів, фобій, розладів особистості, різного роду залежностей тощо, що є особливо актуальним під час війни, коли більшість населення України страждає від підвищеного рівня тривожності та стресу.

Під керівництвом директора Центру - доктора медичних наук, психіатра, психотерапевта та психолога, Мороз Світлани Михайлівни, буде здійснюватись на високому професійному рівні просвітницька робота. В Центрі заплановано навчання людей усвідомленому ставленню до життя, аналізу своїх емоцій та станів, психологічній самодопомозі та первинній допомозі іншим в кризових ситуаціях. Особлива увага буде спрямована на допомогу в організації психологічної роботи з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами, підтримці ВПО та інших незахищених верств населення. Для цього на базі Центру планується організувати платформу для взаємодії та співпраці різних установ та організацій, а також залучити до співпраці провідних фахівців в галузі психічного здоров’я.

В заході з нагоди відкриття Центру життєстійкості та психологічної підтримки взяли участь поважні гості - заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Задорожна Н.В., заступник голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату Соколов А.О., депутат Дніпровської міської ради Гельфер Г.А., делегація Дніпровського державного медичного університету на чолі з першим проректором Шпонькою І.С., делегація Європейського медичного університету на чолі з ректором Абрамовим С.В., заступник медичного директора МКЛ № 16 ДМР Журавель Н.В., директор Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності Кириченко А.Г., директор КП «ДОГВВ» ДОР Григорук О.П., делегація волонтерських організацій на чолі з Киричок Н.І., делегація ветеранських організацій міста на чолі зі Звірко С.В., директор Офіційного представництва Міжнародного Інформаційного Нобелівського центру в Україні Соколовський С.І., керівник регіонального Центру психологічної підтримки «Razom з тобою» Філінова Л.О., керівник Психологічного Центру Галина Павленко та багато інших представників лікарень, установ та організацій, які опікуються ментальним здоров’ям населення Дніпра і Дніпропетровської області.

Учасники заходу високо оцінили актуальність відкриття Центру в УМСФ та висловили готовність до співпраці задля досягнення спільної мети – підтримки життєстійкості та психологічної стабільності людей, які потерпають від негативного впливу стрес-факторів війни в Україні.

Більше фото дивитись тут.