СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 081 «ПРАВО» В УМСФ: ЦЕ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНИХ ПРОЕКТАХ ГЕНЕРАЛЬНОЇ АСАМБЛЕЇ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ (ALDA)

13-15 травня 2024 у м. Барселона (Іспанія) відбулась Генеральна Асамблея Європейської Асоціації місцевої демократії (ALDA). В роботі Асамблеї взяли участь представники Єврокомісії, Європарламенту, голови регіонів різних країн світу, мери міст та голови неурядових громадських організацій.

Доцентка кафедри публічного та приватного права Анжеліка ПИЛИПЕНКО була запрошена в якості спікерки для обговорення напрямків взаємодії місцевої влади та активних членів територіальних громад для досягнення спільної мети - покращення умов життя на певних територіях. Пилипенко А.А. поділилася з колегами досвідом, який був напрацьований Агенцією місцевої демократії Дніпропетровської області в роботі в рамках територіальних громад нашої області.

У доповіді Анжеліка ПИЛИПЕНКО акцентувала увагу на важливості самоорганізації населення, особливо в умовах війни в Україні та наголосила на ефективності таких об'єднань громадян як ОСББ та ОСН. "Такі об'єднання є моделями прямої демократії, які дозволяють ефективно співпрацювати з місцевою владою для вирішення актуальних питань певних будинків, вулиць, мікрорайонів. А LDA Дніпропетровської області є своєрідним місточком між місцевою владою і активними жителями громади, а також платформою для побудови взаєморозуміння між ними та пошуку оптимальних управлінських рішень щодо розвитку відповідних територій кожної громади", - резюмувала А.А. Пилипенко.

Відео

Хочеш більше інформації про спеціальність «Право» в УМСФ?

Тоді чекаємо тебе на наших сторінках у соціальних мережах

ФЕЙСБУК  https://www.facebook.com/KafedraPublicAndPrivateLaw/,

ТЕЛЕГРАМ: telegram law_umsf 

ІНСТАГРАМ  @law.umsf! 

До зустрічі!