Якщо вас не надихає Італія, ви нічого не знаєте про красу. Якщо вас не вражає італійська кухня, у вас просто немає серця!
Продовжуючи святкування 70-річчя членства України в ЮНЕСКО, ми перенеслися до сонячної Італії, щоб дізнатися більше про культурну спадщину ЮНЕСКО в Італії. У рамках роботи Українсько-Італійського центру Університету митної справи та фінансів Асоціація UCM Italy запросила до себе багато гостей:
- Представницю Національної комісії у справах ЮНЕСКО в Україні Олену Штепу,
- Президента Клубу ЮНЕСКО міста Фоджа пані Беллу Консіліо,
- Мера міста Розето Вальфорторе доктора Лучіллу Паріз,і
- Заступника директора департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради - начальника управління культури Євгена Хорошилова,
Директора Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу Ніну Войтович.
Президент Асоціації UCM Italy Паоло Брешиа разом з шеф-кухарем Джанфранко Брешиа та членом UCM Italy, студентом УМСФ Андрієм Садовим підготували виставку фотографій об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Італії.
Далі презентували об'єкт нематеріальної спадщину ЮНЕСКО "Середземноморська дієта" та провели майстер-клас з приготування середземноморських страв:
- Ореккетте з помідорами та базиліком
- Апулійська панзанелла
- Стручкова квасоля та дикий цикорій.
Смачними стравами насолоджувалися ресторатори, представники професійно-технічної освіти та інші гості.
А Ви колись куштували страви середземноморської дієти?
Більше фото тут
Детальніше ознайомитися з інформацією про захід можна з репортажу телеканалу «Відкритий»