ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА КОМУНІКАЦІЙ : ПОГЛЯД СУЧАСНИХ РОБОТОДАВЦІВ

izobrazhenie_viber_2020-06-04_16-18-03

У рамках вивчення дисципліни «Теорія та практика комунікацій» в квітні-травні 2020 року студенти спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» зустрічалися з роботодавцями:

редакторкою ТРК «Україна» Евеліною Руденок,

шеф-редакторкою ранкового шоу з ICTV  Анастасією Дяченко-Рослик,

піарником Ігорем Мельниковим,

керівником на радіо Русланом Герасименко,

регіональною журналісткою Ганною Котиховою,

собкором  ТРК «Україна», яка працювала в США, Валерією Забірко,

редактором видання «DTF Magazine» Володимиром Волощуком,

комунікаційним директором Міжнародного центру перспективних досліджень Павлом Вишебабою.

Усі спікери звертали увагу на роль академічної освіти в процесі підготовки фахівців у галузі міжнародних відносин, проте радили студентам звертати увагу й на додаткові можливості, які б додавали їм нових знань.

Кожний з гостей розкрив практичний бік власної роботи : поділився кейс-проектами. Студенти активно приймали участь у дискусії, ставили цікаві питання та налагоджували нові професійно-орієнтовані зв’язки.

Студенти разом із роботодавцями обговорювали проблеми сучасного мовлення, особливості регіональної специфіки комунікації та спілкування в міжнародному інформаційному просторі. Особливу увагу наші спікери звертали на вивчення спеціально-орієнтованих дисциплін, які допоможуть у подальшій роботі, та іноземних мов як однієї із можливостей для працевлаштування. При цьому спікери звернули увагу й на регіональні аспекти комунікації : переваги ситуації, коли ти розумієшся на суспільних комунікаціях в певній локації.

Найбільш популярні питання стосувались особливостей роботи в міжнародному середовищі, налагодження комунікативних зв’язків, адаптації міжнародного досвіду в рамках реалій українського комунікативного простору. Також обговорювали основні тренди в комунікації як в світовому так і національному масштабі. Поради спікерів стосувалися проблем опанування ефективними комунікаційними навичками, розумінню міжнародної політики та оволодінню «бекграундом», який сьогодні може забезпечити тільки академічна освіта.

Завдяки проведеним зустрічам з роботодавцями  студенти спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» змогли більше зорієнтуватися у майбутніх напрямах професійної діяльності, а також звернули увагу на унікальні особливості як своєї освітньої програми, так і унікального світового та національного інформаційного простору.

Дякуємо роботодавцям за співпрацю та сподіваємось на подальше співробітництво!