ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ – переддипломна практика для студентів магістерської програми «Публічне управління та адміністрування»: ГО «Інститут громадської експертизи»

15 грудня 2022 року в рамках партнерства між УМСФ та Громадською організацією «Інститут громадської експертизи» відбулася зустріч студентів магістерської програми «Публічне управління та адміністрування» (група ПУ21-1мз) із генеральним директором громадської організації Олексієм Літвіновим та юристом Олексієм Андрєєвим.

Зустріч була присвячена досвіду роботи в громадському секторі, зокрема щодо оформлення та подання запитів на публічну інформацію, роботи з управлінською інформацією та аналізу нормативно-правових документів, виявлення прогалин в роботі органів державного управління, органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Окрему увагу було приділено міжнародному досвіду роботи ГО «Інститут громадської експертизи» в сфері соціальних проектів, зокрема Молдови, Польщі. На зустрічі також обговорювалися можливості проведення дослідницьких проектів на рівні об’єднаних територіальних громад щодо пошуку можливостей підтримки та розвитку в умовах військового стану, подолання наслідків військових дій для вимушених переселенців в громадах.

Представники ГО «Інститут громадської експертизи» провели інструктаж та поділилися власним досвідом роботи з публічною інформацією та поданням змін до проектів нормативно-правових і програмних документів, запропонувавши студентам підготувати запити на публічну інформацію до органів публічної влади в межах проблематики їх магістерських дипломних досліджень. Дякуємо за прискіпливу експертизу та слушні зауваження! Подібна практика стимулює розроблення та формування конкретних пропозицій з удосконалення діяльності органів публічної влади в Україні.

Щиро вдячні нашим партнерам – Олексію Літвінову та Олексію Андрєєву з ГО «Інститут громадської експертизи», за можливість доступу до інформації про діяльність громадського сектору в Україні та регіоні!

Чекаємо на нові зустрічі!