РОБОТА ГІДА У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ НАПИСАННЯ ТЕКСТУ ЕКСКУРСОВОДА

На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Університету митної справи та фінансів відбулась дискусійна платформа на тему «Робота гіда у військовий час: практичні поради написання тексту екскурсовода» для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Туризм». Дискусійна платформа відбулась за участі креативного гіда у м. Київ, працівника Національного музею історії України, представника Всеукраїнської асоціації гідів Наталії Лихицької. Спікер розповіла про основні етапи підготовки екскурсії: визначення цілі, вибір теми, підбір та вивчення джерел; роботу зі змістом екскурсії; знайомство з експозиціями і фондами музеїв; підбір та вивчення екскурсійних об’єктів; складання та інспектування маршрутів; підготовку контрольного тексту екскурсії, а також визначила основні моменти цих питань під час війни. Цікаво та детально, на прикладах, спікер розповіла про порядок складання технологічної карти екскурсії в умовах війни.

Дискусійна платформа сподобалася усім присутнім. Під час дискусійної платформи учасники особливо наголошували на цінності практичних знань, вмінь та можливості одразу їх застосовувати. Також здобувачі вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи висловили бажання проводити подібні дискусійні платформи й надалі. 

Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю із Наталією Лихицькою. Дякуємо за цінну та цікаву інформацію, особливо в умовах сьогодення!