13 травня в УМСФ відбулося засідання круглого столу щодо академічної доброчесності за участі «UNICHEK Україна»

До онлайн-заходу долучилося більше ста учасників, серед них і здобувачі вищої освіти.

Проректор з навчальної роботи, кандидат юридичних наук, доцент Євген Гармаш у вступному слові наголосив на важливості дотримання принципів та норм академічної доброчесності для захисту прав та інтересів молодого науковця, розповів про роботу Ради доброчесності УМСФ та механізми контролю й запобігання академічному плагіату.

Доповідь комерційного директора «UNICHEK Україна» Андрія Сідляренка «Підтримка академічної доброчесності в умовах воєнного стану» про досвід використання сервісу та підтримку закладів освіти під час війни була насиченою прикладами. За традицією експерт нагадав, що поняття «нормальний або допустимий відсоток плагіату» не існує, адже плагіату не має бути в академічних текстах взагалі. Метою роботи є якісне дослідження, прагнути треба до максимальної унікальності. Відзначивши якісну роботу УМСФ, представник компанії-партнера підкреслив, що дух академічної доброчесності та підтримка принципів честі й етики значно важливіші, ніж нормативна база ЗВО.

Директор бібліотеки УМСФ, кандидат наук із соціальних комунікацій  Ольга Лесюк та керівниця навчально-наукового центру УМСФ, кандидат наук з державного управління Олена Марценюк поділилися досвідом європейських країн щодо практик запобігання академічній недоброчесності, нагадали про вимоги законодавства України в даному напрямку.

Під час серії питань та відповідей проректор з наукової роботи, доктор юридичних наук, професор Дмитро Приймаченко зауважив, що УМСФ працює з «UNICHEK Україна» з 2016 року. Тож університет використовує професійну експертизу та інструменти від компанії-провайдера послуг перевірки наукових та навчальних робіт, контролює якість кваліфікаційних, дисертаційних праць здобувачів, навчально-методичного забезпечення далеко не перший рік.

Кафедра гуманітарної підготовки, філософії та митної ідентифікації культурних цінностей на чолі з завідувачем кафедри,  доктором філологічних наук, професоркою Ольгою Калашниковою активно долучилася до Тижня академічної доброчесності, організувавши креативне спілкування учасників студентського наукового гуртка «Актуальні питання історико-філософського дискурсу».

Дякуємо спікерам та університетській спільноті за участь у заходах Тижня доброчесності.

Unicheck в умовах воєнного стану