УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧА ВИЩОЇ ОСВІТИ У ІМІТАЦІЙНІЙ ГРІ «МОДЕЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ»

8 та 9 травня 2021 року, з нагоди Дня Європи, в онлайн-режимі відбулася імітаційна гра Модель Європейського парламенту для українських студентів (Europe Day Model of the European Parliament) – симуляція роботи Європейського парламенту, організована ініціативою «Посли європейської молоді», що діє в рамках EU Neighbours east та ПОЛІТклубом УКУ (Український католицький університет). Проєкт мав на меті надати молоді уявлення про роботу Європейського парламенту, покращити її знання про європейське громадянство та об’єднати молодих лідерів України.

З радістю повідомляємо, що одному з наших здобувачів вищої освіти, що навчається за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», Андрію Кулику (гр. РС 18-2) вдалося пройти попередній відбір (необхідною вимогою до більш ніж 200 потенційних учасників зі всієї України та деяких інших країн, було, зокрема, вільне володіння англійською мовою) і долучитися до цього непересічного заходу.

Проєкт складався з двох частин: навчальної та практичної. В рамках навчальної частини, що пройшла у перший день заходу (8 травня), учасники прослухали онлайн-лекції про історію Європейського Союзу, його інституції, відносини ЄС з Україною та можливості, які ЄС надає українській молоді.

Практична частина (8 та 9 травня) передбачала симуляцію трьох сесій Європейського парламенту. Більше 30 учасників, кожен з яких, за умовами гри, представляв інтереси певної країни ЄС, були поділені на 7 команд (комітетів). Метою кожного комітету була розробка власного проєкту резолюції, яка б сприяла розвитку Європейському Союзу. Протягом першого дня учасники активно працювали в комітетах, обговорювали власні ідеї та готували проєкт резолюції. При цьому вони мали враховувати реальні інтереси держав, які вони представляли. Наступного дня підготовлені проєкти мали бути представлені на розгляд організаторів та учасників. Головними критеріями успіху команди вважалося схвалення запропонованої нею резолюції та отримання найбільшої кількості голосів в її підтримку.

Здобувач вищої освіти нашого університету, що за сценарієм представляв Нідерланди, виступив дуже вдало. Запропонована його командою резолюція щодо утворення департаменту зі співробітництва з транснаціональними корпораціями (European Parliament resolution of 09 May 2021 on the creation of the department of the beneficial cooperation between states and MNCs (2019/2202(INI))), була схвалена з найбільшою кількістю голосів «ЗА». Таким чином, команда стала одним з двох переможців гри.

Вітаємо Андрія з успішним виступом!