ПРОЄКТНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ І ФАНДРАЙЗИНГ У СФЕРІ ДІЯЛЬНОСТІ МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ-ДОНОРІВ

04 травня 2023 р. на кафедрі міжнародних економічних відносин та регіональних студій Університету митної справи та фінансів відбулася зустріч здобувачів вищої освіти, що навчаються за спеціальностями 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та 292 «Міжнародні економічні відносини» з заступником голови регіонального відділення Громадської спілки «Міжнародна антинаркотична асоціація» Олександром Шуляком, який прочитав лекцію на тему «Проєктний менеджмент і фандрайзинг у сфері діяльності міжнародних організацій-донорів».

Спікер з використанням інформативної презентації розповів про сутність фандрайзингової діяльності, а також про діючі в Україні державні та недержавні міжнародні організації, що реалізують програми пов’язані з наданням донорської допомоги, їхню мотивацію та пріоритети. На конкретних прикладах, у тому числі із досвіду власної організації, він пояснив як відбувається комунікація між громадськими організаціями нашого регіону та міжнародними організаціями-донорами в умовах воєнного стану. Здобувачам вищої освіти були надані конкретні практичні рекомендації, щодо налагодження стосунків з такими установами та отримання їхньої допомоги у реалізації власних проєктів.

Громадська спілка «Міжнародна антинаркотична асоціація» є партнерською організацією Університету митної справи та фінансів та однією з потенційних баз виробничої практики для здобувачів вищої освіти, що навчаються за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», тому частину свого виступу спікер присвятив можливостям та перевагам проходження здобувачами вищої освіти практики у громадській організації, яку він представляє, та висловив готовність надати їм у цьому усебічну підтримку.  

Безумовно, такі зустрічі за участю фахівців, що не просто мають досвід практичної діяльності, але й готові ділитися ним зі здобувачами вищої освіти, сприятимуть підвищенню фахового рівня останніх, набуттю ними відповідних компетентностей, визначених освітньо-професійною програмою.

Дякуємо Олександру Шуляку та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!