Розмова про Україну: висвітлення ситуації та можливості надання допомоги.

Російське вторгнення в Україну з його жахами та звірствами, що переживають українці, не залишило байдужими мешканців інших країн світу. Європейська асоціація місцевої демократії (ALDA) зібрала на перший в цьому році спеціальний вебінар «ALDATalk»,  представників громадського сектору та органів місцевого самоврядування Італії, Марокко, Франції, Македонії, Боснії і Герцеговини, Чорногорії, Польщі, Грузії, Вірменії, Молдови та України. Ця зустріч дозволила проінформувати учасників про ситуацію в Україні, вплив війни, а також наголосити на можливості надання підтримки жителям України. 

Пилипенко А.А., доцентка кафедри цивільного, господарського та екологічного права взяла участь у даному заході у якості одного з основних спікерів. Порядок денний заходу:

ALDA Talk on Ukraine

Time

 

Introduction and updates on the activities of ALDA

10:00 – 10:15

Antonella Valmorbida, ALDA SG

Presentation of activities, strategy

10:15-10:30

Alexandru Coïca, Regional Coordinator EaP

Situation in EaP and Moldova

10:30- 10:45

Tetjana Lomakina, LDA Mariupol

Situation in Mariupol and region, needs and help

10:45-11:00

Anzhelika Pylypenko, LDA Dnirpo

Situation in Dnipro and region, needs and help

Exchange with members

11:00- 11:15

Members in Ukraine, Mariupol, Dnipro, district of Odessa (tbc)

Additional contributions

11:15-11:45

Other ALDA’s members

Exchanges, Q&A

11:45 – 12:00

Antonella Valmorbida, ALDA SG

Conclusion

Спікерка доповіла учасникам про ситуацію в Україні, зокрема, в Дніпрі і Дніпропетровській області, та закликала допомогти зупинити війну у будь-який доступний їм спосіб.

Крім того, учасники обговорили можливість надання Україні гуманітарної та освітньої допомоги (у підготовці психологів для роботи з людьми, які пережили складні стресові ситуації через війну и мають посттравматичний стресовий розлад - ПТСР).