ІСЛАМСЬКА ЦИВІЛІЗАЦІЯ: ІСТОРІЯ, ХАРАКТЕРИСТИКА, ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ

1

13 листопада 2020 року здобувачі вищої освіти І курсу спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітньо-професійна програма «Країнознавство») під час заняття з дисципліни «Цивілізації світу» зустрілися із заступником муфтія Духовного управління мусульман України, Умма імамом мусульманської общини Дніпра Едгаром Девлікамовим.

Зустріч відбулася в рамках вивчення теми «Динаміка розвитку сучасних локальних цивілізацій» та була присвячена обговоренню питань пов’язаних з характеристикою ісламської цивілізації. Спікер у своєму виступі охарактеризував історичні аспекти виникнення і поширення ісламської цивілізації, навів характеристику та визначив перспективу її розвитку.

Враховуючі актуальність та гостроту проблеми міжцивілізаційної взаємодії у сучасному світі, у виступі стейкхолдера було зазначено природні, технічні, економічні, соціально-культурні, релігійні та політичні аспекти розвитку ісламського світу.

Здобувачі вищої освіти задавали актуальні та гострі питання, на які отримували відверті та вичерпні відповіді.

Висловлюємо щиру подяку пану Едгару Девлікамову за цікавий виступ, що сприятиме формуванню у здобувачів вищої освіти комплексного бачення строкатості світу та форм налагодження доброзичливих стосунків між представниками різних локальних цивілізацій у ХХІ столітті!

 Сподіваємось на подальше плідне співробітництво!