В Університеті митної справи та фінансів відкрито виставку гравюр до поеми «Витязь у тигровій шкурі»

4 березня в Університеті з додержання усіх необхідних заходів безпеки відбулося відкриття експозиція репринтів гравюр-ілюстрацій до епічної поеми «Витязь у тигровій шкурі» славного грузинського поета Шота Руставелі.
Гравюри відтворені з рідкісного факсимільного альбому заставок та ілюстрацій до поеми Шота Руставелі. Виставка організована з ініціативи та за сприяння дніпровського мецената й волонтера Сергія Пасхалова.
Учасників заходу привітали ректор Університету митної справи та фінансів Дмитро Бочаров, меценат й волонтер Сергій Пасхалов та голова вченої ради Університету Віктор Ченцов.
«Незважаючи на складні часи, Університет митної справи та фінансів вирішив провести урочисте відкриття виставки, демонструючи, наскільки важливо для нашого народу мир та краса», – зазначив Дмитро Бочаров.
«Дружба українського та грузинського народів це не просто красиві слова, це дружба яка перевірена часом і постійно підтверджується братською поміччю один одному в скрутні години», – сказав Сергій Пасхалов. С.Пасхалов розповів історію появи та відновлення цих неймовірних гравюр, спільну роботу їх відтворення та перекладу з давньогрузинської мови.
Голова вченої ради Університету Віктор Ченцов зазначив, що керівництво Університету не випадково приурочило цю подію до міжнародного свята жінок, привітавши таким чином прекрасну половину людства.