«ПЕТРИКІВСЬКИЙ РОЗПИС» В УМСФ

17 лютого 2022 р. Університетом митної справи та фінансів був укладений договір з Дніпропетровською організацією Національної спілки художників України із організації масштабної постійнодіючої виставки-експозиції "Петриківський розпис". Формування й облаштування експозиції вже триває, підписання договору лише формалізує процес, який розпочався ще в минулому році й буде завершений найближчим часом. В експозиції буде широко представлена автентична Петриківка - численні оздоблені петриківським майстрами дерев'яні вироби та розписи на папері (панно). Художній рівень представлених для експонування авторських робіт дуже високий, підбором і розміщенням експонатів займається Народний художник України Андрій Пікуш. 

Початок роботи виставки буде приурочений до відкриття в Університеті нових освітніх програм - "Графічний дизайн" і "Мистецтвознавча експертиза". 

Варто нагадати також, що петриківський розпис визнаний нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО і є однією з найяскравіших родзинок творчого життя нашого регіону та всієї України.