На шляху до відкриття виставки

Університет митної справи та фінансів разом зі Cпілкою художників України та Центром народного мистецтва «Петриківка» розпочав проєкт створення постійно діючої виставки «Петриківський розпис».

Центр народного мистецтва «Петриківка» це сучасний провідний творчий колектив історичного осередку народного мистецтва петриківського розпису. В його складі працюють відомі майстри, серед них 2 народних художники України, 25 членів Національної Спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва, 7 заслужених майстрів народної творчості, лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Майстри створюють унікальні твори та авторські серії робіт в різноманітних техніках та матеріалах. 

Центр спеціалізується в напрямі розвитку індивідуальної авторської творчості. Кожен з майстрів працює за власними задумами, має своє творче обличчя, створює авторські твори та їх серії в різноманітних матеріалах.

Петриківський розпис – релікт безперервної художньої традиції, що делегує з сивої давнини у ХХІ століття самобутню культуру Придніпров’я – колиски Запорізького козацтва, його могутній життєстверджуючий демократичний дух, патріотичний пафос та глибочінь епічного народного мислення.

Незабаром запрошуємо на відкриття виставки в університеті.