Horizon Europe Launch Day in Ukraine

Кафедра гуманітарної підготовки, філософії та митної ідентифікації культурних цінностей стала учасником заходу «Horizon Europe Launch Day in Ukraine», який відбувався протягом грудня 2021 року. Головною метою даного заходу було проінформувати потенційних учасників Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та комплементарної до неї Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії про умови участі, а також можливості програм. До інфодня було запрошено провідних вчених, дослідників, інноваторів, представників влади, малого, середнього бізнесу. Захід тривав увесь день. Інфодень відбувався у змішаному форматі: офлайн та онлайн, що дозволило залучити максимальну кількість учасників. Трансляція відбувалася на Facebook-сторінці МОН українською мовою, а також YouTube-каналі МОН українською та англійською мовами. Під час заходу було забезпечено синхронний переклад. Учасники події змогли дізнатися та обговорити:

  • нові пріоритети, структури та напрями дев’ятої програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа»;
  • європейські та національні інструменти підтримки досліджень та інновацій в Україні;
  • нові глобальні та індустріальні виклики, що постануть перед світовою спільнотою протягом наступного десятиліття.

Зазначимо, що наукові дослідження та інноваційні розробки є базовими елементами розбудови економіки провідних країн ЄС і відіграють важливу роль для стійкого та успішного розвитку суспільства в цілому.

К.філос.н., доцент кафедри Антонова В.Ю. долучилася до обговорення найбільш перспективних напрямків наукових досліджень, в умовах входження України до європейського наукового простору. Кафедра гуманітарної підготовки, філософії та митної ідентифікації культурних цінностей щиро вдячна керівництву УМСФ та організаторам заходу за можливість долучитися до зустрічі «Horizon Europe Launch Day in Ukraine» та отримати цінний науковий досвід.