Проведення майстер-класу з гастрономічних сетів української кухні для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа»

Для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» продовжено серію майстер-класів з гастрономічних сетів української кухні. Захід проводився у навчальному кафе-барі Університету митної справи та фінансів (http://umsf.dp.ua/struktura/2021-03-09-08-35-26/navchalna-laboratoriia-turizmu-hotelno-restoranna-sprava) управляючим кафе «Express Food», членом Асоціації шеф-кухарів Дніпра Олександром Цапліним.

Майстер-клас за темою «Сучасна українська кухня: сет меню» організовано для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» на основі авторської методики та технології приготування кулінарної продукції. Сет-меню складалося з таких традиційних українських страв, виготовлених в оригінальній інтерпретації майстра: овочева закуска з авторським соусом, курячі крильця фрі від шефа, молода картопля фрі з пряною заправкою, класичний узвар.

Під час виконання практичних завдань під керівництвом шефа здобувачі вищої освіти виконували технологічні операції, відпрацьовували нові техніки, прийоми, методи виробництва та подачі продукції ресторанного господарства.

У межах заняття здобувачі вищої освіти отримали професійні навички роботи за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» в умовах, максимально наближених до реального виробничого середовища, ознайомилися з новими технологіями та обладнанням, що використовується на підприємствах харчування, з кулінарним стилем майстра та особливостями концепцій ресторанних закладів. Оволодіння такими практичними знаннями та вміннями сприяє підвищенню конкурентоспроможності фахівців з готельно-ресторанної справи на ринку праці, формуванню професійних компетенцій здобувачів, необхідних для успішної роботи у сфері ресторанних послуг.

Щиро дякуємо стейкхолдеру нашого університету – управляючому кафе «Express Food» Олександру Цапліну за приділену увагу, передачу цінного досвіду та плідну співпрацю!