«ВИВЧАЄМО АБЕТКУ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ»: СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДРИ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА

15 – 16 жовтня 2024 року завідувач кафедри міжнародного права Сергій Перепьолкін та керівники наукових гуртків кафедри міжнародного права Людмила Філяніна, Лілія Лабенська та Ія Стрижак організували і провели зустрічі зі студентами першого та старших курсів спеціальності 293 «Міжнародне право» на тему: «Абетка академічної доброчесності». В рамках заходів із популяризації академічної доброчесності організатори наголосили на необхідності опанування положень чинної нормативно-правової бази з питань академічної доброчесності, ознайомлення з принципами та порядком її оновлення та застосування відповідальності за порушення. Під час зустрічей учасники обговорили різні вектори теми академічної доброчесності: важливість, виклики та найкращі практики. Дискусія охопила такі складові академічної доброчесності, як запобігання плагіату, недопущення фабрикації даних, належна практика та етика цитування, а також роль доброчесності у спільних дослідницьких пошуках. Зацікавленість та жваве обговорення викликали питання можливості використання штучного інтелекту для формування списку використаних джерел при підготовці різноманітних видів наукових робіт. 

Кафедра міжнародного права Університету митної справи та фінансів запрошує абітурієнтів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 2025 року обирати для навчання спеціальність 293 «Міжнародне право».  

За більш детальною інформацією про спеціальність та навчання пропонуємо звертатись до завідувача кафедри міжнародного права

Сергія Михайловича Перепьолкіна

(+38 067-180-49-48)