Засідання Регіонального центру інноваційного розвитку банківської системи України

8 жовтня на фінансовому факультеті відбулося засідання Регіонального центру інноваційного розвитку банківської системи України «Євроінтеграція та глобальні перетворення у фінансовій системі України у цифрову епоху».

З ґрунтовною та надзвичайно цікавою доповіддю про впровадження в банках заходів управління ESG-ризиками виступив Міняйло Валентин Францевич, якій багато років очолював банківські установи та контролював банківські ризики. Доповідь викликала жваву дискусію щодо перспектив сталого розвитку країни та банківської системи.

Президент Асоціації «Дніпровський Банківський Союз», к.е.н Косюга Володимир Володимирович визначив ключові виклики та перспективи розвитку банків в сучасних умовах та підтримав життєву необхідність підтримання міжнародних екологічних та соціальних цілей, з урахуванням руйнацій повномасштабної війни в Україні.

Віце-президент Асоціації «Дніпровський Банківський Союз», незалежний директор наглядової ради АТ "Полікомбанк" Згонік Сергій Володимирович розповів про ESG-фактори та стандарти сталого розвитку у окремих країнах Євросоюзу та підкреслив важливі аспекти розвитку інструментів фінансового ринку, що дозволять підвищувати стандарти життя людей.

Голова Правління АТ «АБ «РАДАБАНК» Грігель Андрій Валерійович розповів про сучасні проблеми розвитку банків, перспективи відновлення бізнесу, особливості складових прибутку та системи оподаткування банків.

Завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування УМСФ, д.е.н, професор Заруцька Олена Павлівна на статистичних даних продемонструвала позитивний вплив імплементації міжнародних стандартів на стійкість банківської системи.

У обговоренні прийняли участь викладачі кафедри. Учасники визначилися з тематикою наступного засідання Регіонального центру інноваційного розвитку банківської системи України.

Дякуємо партнерам за співробітництво!