День туризму в Університеті митної справи: яскраві заходи та переможці

27 вересня 2024 р. у рамках відзначення Всесвітнього дня туризму в Університеті митної справи та фінансів відбулась низка заходів, присвячених вказаній події. З ініціативи Світової туристичної організації День туризму проводиться з 1980 р. і у 2024 р. має гасло «Туризм і мир», що для нашої країни є зараз надзвичайно актуальним. Його головне офіційне святкування цьогоріч відбувається у столиці Грузії Тбілісі.

У цей день в нашому університеті було відзначено та нагороджено переможця оголошеного заздалегідь конкурсу на кращу емблему спеціальності «Туризм та рекреація» в УМСФ. Ним виявився студент першого курсу даної спеціальності, групи МТ-24-1 Олександр Кандиба, який у якості подарунка отримав компас.

Також 27 вересня у вільний від навчання час для студентів групи МТ-24-1 було проведено екскурсійний майстер-клас від доцента кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу Костянтина Горба, який є сертифікованим гідом-екскурсоводом по місту Дніпру. Навчальний екскурсійний маршрут проходив від першого корпусу нашого університету до оглядового майданчика у парку імені Шевченка та охоплював декілька знакових і важливих екскурсійних об’єктів, включаючи і три міні-скульптури серії «Відчуй Дніпро», які в ході просування за даним маршрутом у якості квесту студенти мали завдання віднайти, виявити, та у міру можливостей назвати й описати.

Після навчальної екскурсії безпосередньо на вказаному оглядовому майданчику, що є однією з найбільш виразних та туристично привабливих панорамних точок нашого міста, для наших першокурсників-туризмознавців було проведено туристичну вікторину, що складалась із трьох конкурсів – «Туристичні поняття і терміни», «Світові туристичні дестинації» та «Складні туристичні ситуації». Членами журі конкурсів були: доценти вказаної профільної випускаючої кафедри Зоя Бойко, Костянтин Горб, Наталія Горожанкіна, Наталія Стеблюк; студент 4 курсу освітньої програми «Туризм», групи МТ-21-1 Олександр Дуленко, що вже має досвід практичної роботи в туризмі; голова студентської ради факультету інноваційних технологій УМСФ Анастасія Овчарук. У якості почесного гостя заходу та голови журі виступила представник організації – партнера кафедри та університету, методист та керівник гуртків туристично-краєзнавчого напряму Комунального закладу позашкільної освіти Дніпропетровської обласної ради, відмінник освіти України Лариса Гричанівська.

За підсумками проведеної вікторини кожному її учаснику серед студентів групи МТ-24-1 було урочисто вручено символічний «паспорт туриста», а трьох найкращих гравців вікторини – Дар’ю Денищенко, Євгенію Присяжнюк та Костянтина Гладиша – було нагороджено пам’ятними подарунками.

Ми щиро вдячні усім учасникам вказаних заходів, особливо студентській раді факультету інноваційних технологій та її очільниці Анастасії Овчарук, за ініціативну активну роботу та в цілому за долучення до важливої події туристичного змісту. Загалом студенти були задоволені усіма проведеними заходами до Всесвітнього дня туризму, який у нашому університеті цього року пройшов доволі оригінально, яскраво та корисно.