Відкриття Центру Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA) в УМСФ

17 вересня 2024 року на базі Університету митної справи та фінансів відбулося урочисте відкриття Центру ALDA (Європейської асоціації місцевої демократії).

ALDA - це заснована на членстві організація, що об'єднує понад 300 членів з більш ніж 54 країн розширеної Європи, у тому числі, органи місцевого самоврядування, асоціації місцевих органів влади та організації громадянського суспільства. Діяльність Асоціації спрямована на просування ефективного врядування та сприяння участі громадян в прийняття управлінських рішень на місцевому рівні у територіальних громадах Європейського Союзу та країнах, які прагнуть приєднатися до нього.

На відкриття Центру завітали поважні гості – заступник голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату ради Андрій Соколов, радник міського голови м. Дніпра Олег Тупиця, директорка Дніпропетровського регіонального офісу програми “U-LEAD з Європою” Олена Тертишна, голова Павлоградської районної ради Дмитро Павлов, міський голова м. Новомосковська Сергій Рєзнік та інші представники територіальних громад Дніпропетровщини. Крім того, в онлайн форматі з цією подією учасників привітали закордонні стейкхолдери - генеральна секретар ALDA Antonella Valmorbida (Італія), заступниця голови Фонду Мерк’юрі Marta Sys (Польща), Adrien Licha (Франція), Khrystyna Kvartsiana (Італія) та інші члени ALDA та потенційні партнери Центру з країн Європи.  

Центр ALDA при Університеті митної справи та фінансів готовий стати платформою для співробітництва територіальних громад Дніпропетровщини з громадами інших країн світу задля відновлення та розвитку України.