Перемоги на Чемпіонаті Світу та Олімпійських Іграх науковців з Університету митної справи та фінансів.

З 15 по 25 березня 2024 року відбувся І Чемпіонат Світу з Науки, Освіти та Мистецтва в Римі, участь у якому взяли і науковці Університету митної справи та фінансів (УМСФ).

У цьому чемпіонаті взяли участь 352 учасники із 42 країн світу. Роботи було представлено у 36 галузях науки і освіти, 6 видах мистецтва. Нагороди здобули 120 команд та вчених, освітян, митців в індивідуальному заліку. Серед суддів було 15 Нобелівських лауреатів.

Судді-експерти оцінювали роботи, виставляли їм бали та визначали переможців у кожній з наук (1, 2, 3 місце). Критеріями оцінки статей виступали наукова значущість та новизна, вірогідність отриманих результатів.

За допомогою технології GLOBES із застосуванням штучного інтелекту в процесі та після завершення конкурсу були отримані результати та оголошено переможців Міжнародних змагань у різних номінаціях.

У загальнокомандному заліку по країнах місця розподілилися наступним чином: 1 місце – Німеччина, 2 місце – США, 3 місце – Італія, 4 місце – ОАЕ, 5 місце – Китай, 6 місце – Великобританія, 7 місце – Україна.

Україна отримала повний комплект нагород в командному заліку (золото, срібло, бронза). Нагородами відзначено 14 українських команд і вчених, педагогів, митців в індивідуальному заліку з університетів та коледжів, ліцеїв і гімназій Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Миколаєва, Черкас, Одеси та Глухова.

Серед них – команда науковців з УМСФ у складі Миколи Мормуля – кандидата технічних наук, доцента кафедри комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення та Олександра Щитова – кандидата фізико-математичних наук, випускника магістратури УМСФ. Представлена дослідниками на Чемпіонат стаття «Оцінки похибок наближення класів неперервних диференційованих функцій ламаними» була визначена однією з кращих у галузі «Математика», а її автори стали чемпіонами і були нагороджені відповідними «Золотими дипломами».

З 15 по 30 серпня 2024 року у Дубаї відбулися I Олімпійські Ігри з Науки, Освіти, Технологій та Мистецтва, в яких взяли участь 479 учасників із 60 країн світу.  Нагороди здобули 180 команд та вчених, а серед суддів було 27 Нобелівських лауреатів. У загальнокомандному заліку по країнах: 1 місце – Китай, 2 місце – США, 3 місце –Індія, 4 місце – ОАЕ, 5 місце – Австралія, 6 місце  – Україна, 7 місце  – Німеччина,  9 місце – Болгарія, 10 місце – Греція, 11 місце – Норвегія, 12 місце – Франція, 13 місце – Білорусь, 14 місце – Узбекистан, 15 місце – Казахстан.

Україна отримала повний комплект нагород в командному заліку (золото, срібло, бронза). Нагородами відзначено 16 українських команд і вчених, педагогів, митців в індивідуальному заліку з університетів, інститутів та коледжів, ліцеїв і гімназій Києва, Харкова, Дніпра, Полтави, Кременчука, Івано-Франківська, Миколаєва, Черкас, Одеси.

Відзначилися на Олімпійських іграх і науковці з Університету митної справи та фінансів. Команда у складі Миколи Мормуля, Дмитра Щитова – кандидата економічних наук, випускника УМСФ, а нині – докторанта УМСФ, та Любові Романчук – кандидата філологічних наук, стала чемпіоном (золотим призером) у галузі економіки (стаття «Рейтинг привабливості країн за індексом «якості життя» на прикладі Німеччини та України»), отримавши «Золоті дипломи». А команда у складі Миколи Мормуля, Дмитра Щитова та Олександра Щитова – срібним призером у галузі математики (стаття «Про нерівність типу Джексона для найкращого -наближення функції тригонометричними поліномами»).

Оргкомітет I Олімпійських Іграх з Науки, Освіти, Технологій та Мистецтва у Дубаї привітав із перемогою та визнанням досягнень науковців УМСФ на Міжнародному рівні і зазначив, що отримані результати будуть відображені у міжнародних університетських рейтингах. 

Вітаємо наших переможців! І бажаємо подальших творчих перемог та здобутків!