ПРЕДСТАВНИКИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 081 «ПРАВО» УМСФ НА РАДІ З ПРАВ ЛЮДИНИ ПРИ МЗС УКРАЇНИ: ЗАХИСТ ПРАВ І ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ

20 червня 2024 року доцент кафедри публічного та приватного права Віктор Філатов взяв участь у засіданні Ради з питань прав людини, гендерної рівності та різноманіття при МЗС України.

 

Засідання було присвячене проблематиці   забезпечення захисту прав військовополонених та цивільних осіб, які перебувають в російській неволі.

 

У засіданні взяли участь представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Офісу Омбудсмена, Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Служби Безпеки України, Офісу Міжнародного кримінального суду в Україні, а також дипломатичного корпусу та міжнародних гуманітарних організацій. Учасники обговорили питання протидії випадкам катувань та жорстокого поводження з українцями, які перебувають в російській неволі, залучення держави-покровительки, а також напрацювали інноваційні підходи до забезпечення прав наших громадян, які утримуються на території держави-агресора або на тимчасово окупованих українських територіях.

 

На засіданні учасники ухвалили Спільну заяву, закликавши міжнародну спільноту надати дієве сприяння в реалізації міжнародних механізмів, що допоможуть полегшити долю українських військовополонених і цивільних та повернути їх додому.

 

Потрібно більше інформації про спеціальність «Право»?

Тоді чекаємо на наших сторінках у соціальних мережах:

Фейсбуці https://www.facebook.com/KafedraPublicAndPrivateLaw/,

ТЕЛЕГРАМІ: law_umsf

Інстаграмі  @law.umsf!

До зустрічі!