Етика розслідувальної журналістики: нульовий закон робототехніки» Лекція Анни Бабінець, керівниці «Слідство.Інфо»

Здобувачі першого курсу освітньо-професійної програми «Журналістика, реклама та зв’язки з громадськістю» зустрілись у форматі онлайн з Анною Бабінець, керівницею агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо». Лекцію було організовано Комісією з журналістської етики у партнерстві з ГО «Жінки в медіа» за активної участі викладачів та студентів, які мали можливість задавати спікерці питання щодо її цінного професійного досвіду.

Анна Бабінець - журналістка-розслідувачка, керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо», яку заснувала у 2012 році. Регіональна редакторка мережі розслідувачів Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). У 2014 разом з колегами заснувала ініціативу YanukovychLeaks. Співавторка міжнародного проєкту Panama Papers, який відзначено Пулітцерівською премією у 2017 році в номінації «Роз’яснювальна журналістика». У 2024 році увійшла до короткого списку номінантів на здобуття Премії імені Георгія Ґонґадзе.

Під час зустрічі говорили про те, які етичні дилеми постають під час роботи журналіста над розслідуванням, яких правил професійної поведінки слід дотримуватися, як отримати та зберегти довіру аудиторії та чому принципи гендерної рівності важливі у роботі «Слідство.Інфо».

Модерував зустріч Андрій Куликов, голова Комісії з журналістської етики.