Проведення освітньої програми «StarterNetwork»

Міністерство освіти і науки України інформує щодо початку реєстрації викладачів та науковців на освітню програму StarterNetwork, яка проводиться спільно Університетом Тарту (Естонія) та YEP – екосистемою інноваційного підприємництва. Програмою передбачена серія вебінарів, метою яких є розвиток інноваційного та підприємницького потенціалу українських університетів та передача досвіду і кращих практик естонської екосистеми.

Проєкт має на меті допомогти представникам академічного середовища з інноваційними ідеями, винаходами чи дослідженнями перетворити їх на стартапи та підтвердити ринковий потенціал.

Навчальні сесії проходитимуть у жовтні-грудні 2023 року. Під час вебінарів експерти поділяться кращими практиками уряду Естонії (Startup Estonia), університетів і компаній – кейси побудови екосистем або партнерства, створення успішних стартапів (підприємств) з університетських проектів у співпраці з корпораціями тощо.

Вебінари від українських та естонських експертів охоплять наступні теми:

  • 16 жовтня – створення спільних платформ: ініціативи для посилення взаємодії з бізнесом;
  • 23 жовтня – різноманіття у підприємництві;
  • 13-14 листопада – краш-курс для університетських стартапів/спін-оффів;
  • 4 грудня – 3-хвилинний пітчинг тез для університетських стартапів/спін-оффів.

Мови програми: англійська, українська.

Запрошуємо взяти участь у заходах викладачів підприємництва й менеджменту, дослідників, науковців та молодих вчених.

Зареєструватися на участь у вебінарах можна за посиланням – https://www.yepworld.org/starternetwork

Форма реєстрації буде активною постійно до 6 листопада включно.

Можлива реєстрація на один або кілька вебінарів. Інформація з деталями заходу буде відправлятися зареєстрованим учасникам/цям окремо за 5-7 днів до події.

Програма StarterNetwork реалізується Тартуським університетом та YEP – платформою інноваційного партнерства – за підтримки Естонського центру з міжнародного розвитку.

YEP розвиває академічне підприємництво в межах ініціативи «Підприємницький університет». Вона реалізується спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Офісом з розвитку підприємництва та бізнесу, національним проєктом Дія.Бізнес, Міністерством молоді та спорту України, Українським фондом стартапів та Генезис за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».