Університет доєднався до Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA)

Одним з векторів розвитку міжнародної діяльності Університету визначено співпрацю та членство у провідних урядових та неурядових міжнародних організаціях. На розвиток цього пріоритету 30 квітня 2023 року представники УМСФ взяли участь у засіданні Правління Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA), що проходило в онлайн форматі.

Серед іншого, під час засідання голова та члени Правління ALDA розглядали заявки кандидатів у члени та асоційовані члени цієї поважної міжнародної неурядової організації. Заявку на вступ до ALDA також подав Університет і репрезентовано представив її на засіданні.

Вітальними словами та оглядом досягнень і можливостей УМСФ розпочав презентацію заявки ректор Дмитро БОЧАРОВ. Про особливості взаємодії Університету з ветеранською спільнотою та перспективи навчання ветеранів і демобілізованих повідомив голова Вченої ради, Перший проректор, професор Віктор ЧЕНЦОВ. Проректор з навчальної роботи Євген ГАРМАШ розповів про співпрацю УМСФ з IFES у частині запровадження навчального курсу «Демократія: від теорії до практики». Начальник відділу міжнародних зв’язків Ольга ГРИГОРАШ закцентувала увагу присутніх на позитивному досвіді взаємодії Університету з глобальними студентськими об’єднаннями – ELSA та AIESEC. Голова Студентського парламенту Руслана ПЕТРІВСЬКА завершила презентацію заявки УМСФ, розповівши про актуальні студентські ініціативи. Загальну координацію зустрічі від Університету проводив провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Дмитро ТРЕСКІН.

По завершені виступів колег до присутніх звернулася і поінформувала про результати спільної проєктної діяльності членкиня Правління ALDA, голова громадської спілки «Агенція місцевої демократії Дніпропетровської області» Анжеліка ПИЛИПЕНКО.

За результатами голосування членів Правління представлену заявку було схвалено одноголосно та запрошено ректора Університету для участі у Генеральній Асамблеї ALDA з метою представлення УМСФ багаточисленній родині ALDA!

 

Університет митної справи та фінансів висловлює вдячність голові та членам Правління Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA) та сподівається на багаторічну плідну співпрацю!