Вивчаємо практичний досвід роботи діючих правоохоронців

Однією з основ підготовки першокласних фахівців з правоохоронної діяльності є вивчення ними практичного досвіду роботи діючих працівників. 

З цією метою Університетом митної справи та фінансів укладено низку договорів про співробітництво з різними правоохоронними органами, зокрема й  Головним управлінням Національної поліції  в Дніпропетровській області, зміст яких передбачає залучення фахівців ГУ НП для участі в науково-практичних заходах, що проводяться Університетом  та його структурними підрозділами.   

8 лютого 2023 року нагоду поспілкуватися з одним із найдосвідченіших практиків, спеціалістом-криміналістом Національної поліції, отримали студенти другого і третього курсів спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» за освітнім ступенем «бакалавр», які проходять виробничу практику, члени студентських наукових гуртків, а також науково-педагогічні працівники кафедри правоохоронної діяльності ННІ права та міжнародно-правових відносин, в рамках кафедрального науково-практичного семінару з проблем криміналістичного забезпечення правоохоронної діяльності. 

Запрошеним гостем був Ігор Козін, спеціаліст відділу криміналістичного забезпечення Слідчого управління Головного управління Національної поліції  в Дніпропетровській області, ветеран, який все життя присвятив експертно-криміналістичній роботі. 

Гостем було охарактеризовано сучасний стан експертно-криміналістичного забезпечення досудового розслідування, як аспект правоохоронної діяльності.

Учасники заходу  ознайомились із найновітнішими засобами розслідування та розкриття кримінальних правопорушень. Зокрема: при огляді місця події, вилученні речових доказів та наданні науково-обґрунтованої інформації для забезпечення успішного розслідування злочинів та кримінальних проступків.

 Фахівець-практик  також розповів про  методи, прийоми і засоби, що їх застосовують криміналісти  з правоохоронних органів держав – партнерів України, якими вони активно діляться з нашими правоохоронцями в умовах воєнного часу.

Особливу увагу присутніх привернула інформація про дії експертів-криміналістів на місці  зруйнованого 14 січня 2023 року російською ракетою багатоквартирного будинку в місті Дніпрі.

Наостанок, для оснащення кабінету криміналістики та спеціальної техніки кафедри правоохоронної діяльності, гостем був переданий у подарунок великий асортимент сучасних  засобів, якими користуються в роботі експерти-криміналісти Національної поліції, з метою подальшого використання у освітньому процесі з підготовки висококваліфікованих правоохоронців.