ПРОДОВЖУЄМО АКТИВНУ СПІВПРАЦЮ ЗІ СТЕЙКГОЛДЕРАМИ

Міжнародне співробітництво в умовах війни. На кафедрі міжнародних економічних відносин та регіональних студій відбулась цікава та корисна у практичному сенсі он-лайн зустріч здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітньо-професійна програма «Країнознавство») з нашою землячкою Юлією Агурєєвою, партнеркою Громадської організації «Волонтерський Центр допомоги», яка через війну в Україні перебуває у Латвії. Юлія займається волонтерською діяльністю – зокрема, допомагає з поселенням людей, які їдуть транзитом через Ригу, або хочуть там зупинитися на деякий час, надає гуманітарну допомогу в Україну. Також пані Юля неодноразово проводила заняття з психологічної підтримки дітей та дорослих, які перебувають у Ризі через війну в Україні. Говорили про особливості міжнародного співробітництва в умовах російсько-української війни. Проведена зустріч була змістовна, емоційна, з яскравими прикладами. Дякуємо пані Юлії за таку корисну зустріч!

Співпрацюємо з нашими випускниками. Здобувачі вищої освіти               1 курсу, що навчаються за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітньо-професійна програма «Країнознавство»), у рамках вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності з основами наукових досліджень та академічної доброчесності», в онлайн режимі зустрілись з Ксенією Проскуріною – випускницею програми «Країнознавство» Університету митної справи та фінансів 2022 року. Незважаючи на те, що Ксенія нещодавно закінчила наш Університет, вона вже встигла набути неабиякого досвіду діяльності у міжнародному середовищі, забезпечуючи комунікацію українських біженців, що перебувають в Хорватії, з місцевою владою. Цим досвідом вона люб’язно погодилася поділитися зі своїми молодшими колегами, які тільки почали навчання за програмою «Країнознавство». Під час зустрічі Ксенія розповіла про свою роботу у хорватському місті Корениця де перебуває багато українських біженців. У якості контактної особи їй довелося вирішувати велике коло проблем, з якими стикаються наші співгромадяни, що опинилися у цьому статусі, забезпечувати комунікацію з місцевою владою, поліцією, ЗМІ, дипломатичним представництвом України. Надалі спілкування відбувалася у форматі питання/відповідь і учасники обговорили широке коло питань, які цікавили наших студентів: мотивація при виборі майбутньої спеціальності, особливості навчання в УМСФ, адаптація та робота в іншій країні, культурні особливості хорватського суспільства, плани на майбутнє тощо. Здобувачі вищої освіти отримали поради щодо визначення пріоритетів у освітньому процесі, вдосконалення мовної та психологічної підготовки, набуття навичок роботи з людьми та багато інших. Здобувачі вищої освіти                дякують Ксенії за цікаву та корисну зустріч і сподіваються на нові!

Міжнародні комунікації: погляд стейкголдерів. Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Країнознавство» та освітньо-професійної програми «Міжнародні економічні відносини» доєдналися до зустрічі з начальником управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької обласної військової адміністрації, речницею Донецької військової адміністрації Тетяною Ігнатченко. Під час розмови спікер розповіла про особливості будування інституту суспільних комунікацій, як частини розвитку громад. Поділилася власним досвідом розбудови суспільних комунікацій, розкрила подробиці кейсів з якими зараз працює її відомство. Наостанок підкреслила роль та участь професійно підготовлених фахівців для відновлення комунікацій на звільнених територіях і налагодження нових у після військовий час. Зустріч була особлива корисна в контексті вивчення дисциплін «Суспільні комунікації», «Теорія та практика комунікацій», «Міжнародна інформація та комунікації».

Практичні кейси з міжнародних комунікацій. Для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Країнознавство» та освітньо-професійної програми «Міжнародні економічні відносини» відбулося практичне заняття, учасником якого виступив Максим Забуга – журналіст, фахівець з міжнародних комунікацій з досвідом роботи у ЗМІ та сфері зв'язків з громадськістю. Під час зустрічі спікер зі здобувачами вищої освіти обговорили та розібрали практичні кейси з міжнародних комунікацій.                       У першу чергу приділили увагу останнім та найбільш актуальним подіям. Учасники зустрічі обговорили також як ефективні персональні комунікації  керівництва нашої країни, політичних діячів, лідерів думок у всьому світі впливають на важливі суспільно-політичні процеси. Здобувачі вищої освіти активно брали участь у обговоренні в рамках заняття, виконали практичну вправу, де навели цікаві приклади персональної комунікації міжнародного рівня за останній час. Разом зі здобувачами вищої освіти також обговорили, якими каналами комунікацій вони найактивніше користуються.

Дякуємо стейкголдерам за проведені заходи та сподіваємося на подальше співробітництво!