ІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА З МІЖНАРОДНОГО ГУМАНІТАРНОГО ПРАВА: ЛЮДСЬКІ ПРАВА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Вже втретє Університет митної справи та фінансів разом з ELSA Dnipro, адвокатськими об’єднаннями «Поповський і партнери» та «Новум» запросили слухачів на чергову сесію ІІ Всеукраїнської школи з міжнародного гуманітарного права, яка відбулась 09 листопада 2022 року, в День української писемності та мови.

Спікером ІІІ сесії Школи виступив Андрій КУЧУК, доктор юридичних наук, професор, професор кафедри права та методики викладання правознавства Навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

Протягом виступу на тему «Людські права в умовах воєнного стану (за практикою Європейського суду з прав людини)» пан Андрій пояснив учасникам основні підходи до розуміння прав людини в теорії права, конституційному праві України та праві Ради Європи; наголосив на ролі Європейського суду з прав людини, як механізму захисту порушених прав під час воєнного стану; докладно проаналізував практику ЄСПЛ з окресленої категорії справ; здійснив огляд ключових міжнародних договорів з прав людини та блискуче проілюстрував на прикладах особливості їх дотримання. Захід завершився обговоренням доповіді пана Андрія та відповідями на запитання слухачів Школи!

 

Наступна сесія ІІ Всеукраїнської школи з міжнародного гуманітарного права відбудеться 16 листопада 2022 року з 16:00 до 17:40. Всі зареєстровані учасники отримають посилання на ZOOM-зустріч напередодні заходу на e-mail, вказаний при реєстрації.

 

Університет митної справи та фінансів висловлює вдячність ELSA Дніпро, спікерам та слухачам Школи за ініціативу та зацікавленість у заході! Далі буде!