ЗУСТРІЧ-НАРАДА в УМСФ

22 серпня 2022 р. на базі Університету митної справи та фінансів було проведено міжвідомчу нараду за участю народного депутата України Демченка С.О., представників Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, місцевого самоврядування, обласних військових адміністрацій, Державного казначейства, ін. органів влади та ректорів Дніпропетровщини, де предметом обговорення стали питання пов’язані з організацією навчального процесу в закладах освіти у новому навчальному році.

Учасники підняли питання – за рахунок яких фінансів  має здійснюватися забезпечення укриттів. Якщо  розглянути середній за масштабами  ЗВО, то одночасно в укриттях треба розмістити до 1 тисячі людей. Тобто існуючи нормативи до укриттів потрібно виконати, враховуючи кількість людей. В кошторисах ЗВО на 2022 рік  безумовно не було  передбачено фінансування таких витрат. Також обговорили такі  питання як: виділення коштів Кабміном для централізованих закупівель обладнання, необхідного для укриттів; виділення коштів з регіональних фондів; можливість відстрочення повірок технічного та метрологічного обладнання у зв’язку з підготовкою до опалювального сезону; цілеспрямоване виділення необхідного для укриттів через можливості міжнародної допомоги; волонтерська допомога для забезпечення укриттів та сприяння органів Державного казначейства безперешкодному  виділенню коштів спеціального фонду саме на забезпечення  укриттів ЗВО.

На розгляд представників відповідних міністерств і служб надано конкретні запити стосовно зазначених питань, про результати їх розгляду має бути повідомлено пізніше.