КРОС-КУЛЬТУРА ТА ЇЇ ПРОЯВИ

У межах дисципліни «Крос-культурні комунікації» для здобувачів вищої освіти освітньо-професійних програм  «Країнознавство», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Журналістика, реклама та зв’язки з громадськістю», «Міжнародні економічні відносини» була проведена зустріч на тему «Кроскультура та її прояви», спікеркою якої виступила Ярослава Ричик, яка  зараз працює в міжнародному стартапі Wise  (Естонія).

Під час зустрічі здобувачі вищої освіти були дуже активними, усіх цікавили проблеми подолання культурного шоку, пошук спільного в українському та естонському просторі, порівнювали культурне життя молоді та особливості студентської спільноти в країнах.

Пані Ярослава відверто розповідала про особливості повсякденного життя естонців, про їх стриманість, про діджіталізацію, яка вже охопила країну і про цікаві вектори міжнародних відносин. Головну роль в крос-культурному просторі та успіху спікерка відвела покращенню рівня володіння англійською мовою та максимальній відкритості та толерантності до будь-кого. Обговорювали можливості, які відкриваються для українців в інших країнах світу і все одно усі погодилися, що наша країна має  потенціал для майбутнього розвитку та трансформації. Пані Ярослава підтвердила, що багато хто з іноземців цікавиться нашою країною як в туристичних аспектах так і в питаннях міжнародного та культурного співробітництва. 

Дякуємо спікеру за проведену зустріч!