УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ У ВЕБІНАРІ «NATO’S NEW STRATEGY: THE STRATEGIC CONCEPT AS A ROADMAP FOR THE NEXT TEN YEARS»

06 травня 2021 року здобувачі вищої освіти 1 та 2 курсів, що навчаються за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітньо-професійна програма «Країнознавство»), у рамках діяльності наукового гуртка «Актуальні питання міжнародних відносин», відвідали вебінар «NATO’S new strategy: the strategic concept as a roadmap for the next ten years», організований JASON Institute for Peace and Security Studies (Нідерланди).

У центрі уваги учасників заходу були питання пов’язані з еволюцією Стратегічної концепції НАТО, а головним спікером виступив експерт з безпекового оточення НАТО полковник Нільс Вудстра (Нідерланди).

Спікер охарактеризував чинну Концепцію прийняту у 2010 р., а також ті зміни, що відбуваються у сприйняті загроз НАТО на сучасному етапі, в умовах посилення Китаю, агресивних дій Росії, зміни клімату та загострення проблеми кібербезпеки.

Особливу увагу було приділено майбутньому саміту НАТО у Брюсселі, що відбудеться у червні 2021, а також прийняттю оновленої Стратегічної концепції на найближчі 10 років. Присутні мали можливість поставити спікеру запитання та отримати ґрунтовні відповіді.

Дякуємо спікеру за цікавий виступ і JASON Institute for Peace and Security Studies за можливість взяти участь у такому актуальному заході!