УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ-ПСИХОЛОГІВ У ВІДКРИТІЙ ЛЕКЦІЇ НАДЗВИЧАЙНОГО ТА ПОВНОВАЖНОГО ПОСЛА УКРАЇНИ В БРАЗИЛІЇ

9 листопада 2021 року у рамках святкування 130 річчя української еміграції до Бразилії Українсько-Бразильським центром Університету митної справи та фінансів було проведено відкриту лекцію для студентів університету за участю Надзвичайного і Повноважного Посла України в Бразилії, Голови Українсько-Бразильської Центральної репрезентації та представників діаспори.

Долучитися до відкритої лекції мали можливість всі студенти УМСФ. Наданою можливістю скористалися і студенти-психологи, які взяли участь у відкритій лекції разом із викладачами кафедри психології.

Доповідачі привітали студентів з Днем української писемності та мови; розповіли про те, як українська діаспора («Українська Бразилія»), фізично віддалена від України, впродовж 130 років зберігає духовні скарби - українську культуру, мову, релігію, традиції, цінності українського народу, українську ідентичність. Студенти дізналися про державних діячів, митців, архитекторів, викладачів, футболістів – представників діаспори, які здійснюють значний вплив на культуру, бізнес, політику, спорт Бразилії. 

Також студенти дізналися про сучасні проекти, метою яких є налагодження співправці між закладами вищої освіти України та української діаспори в Бразилії для поглиблення культурних зв’язків.