Дистанційний семінар від Держмитслужби

4 листопада  2021 викладачі та здобувачі вищої освіти ОП Маркетинг, розширюючи знання із дисципліни «Маркетинг у митній діяльності» прийняли участь у дистанційному семінарі для бізнесу «Напередодні змін. Запровадження в Україні режиму спільного транзиту (NCTS) та Програми Авторизованого економічного оператора (АЕО)» організованого Держмитслужбою України, EU4PFM, Західноукраїнським офісом Європейської бізнес асоціації. 

Серед експертів були: Сергій Демченко, директор Департаменту розвитку митної справи та контролю діяльності Держмитслужби, Аліна Брендак, національний координатор з питань спільного транзиту, начальник відділу спеціальних транзитних спрощень Департаменту запровадження міжнародної транзитної системи Держмитслужби, Вітяніс Алішаускас, міжнародний експерт Програми ЄС з підтримки управління державними  фінансами в Україні (EU4PFM), Оксана Ніканорова, радник заступника Міністра фінансів - координатор митних реформ RST Мінфіну, Костянтин Більчук, експерт EU4PFM, Олексій Воробйов, експерт EU4PFM.

Експерти зазначили, що сучасна митниця - це каталізатор міжнародної торгівлі.

І на прикладі Литви продемонстрували переваги оформлення транзитних спрощень для підприємців, що сприяє швидшому переміщенню товарів до кінцевих споживачів.

Розкрили роль планування бізнес-процесів підприємцями, функції митних брокерів, види транзитних спрощень!